Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
26.04.2024
05:31

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 03

День Реформації (Reformationstag) - свято, що відзначається на честь заснування Євангельської Церкви.

В основі Реформації лежало прагнення прогресивної частини церкви повернутися до чистоти Слова Божого від наносного людського, придбаного церквою в Середні століття.

Як свідчить історія, в цей день в 1517 році німецький реформатор Мартін Лютер (Martin Luther) прибив до дверей парафіяльної церкви міста Віттенберга (Wittenberg) свої знамениті «95 тез», поклавши тим самим початок широкої дискусії про дієвість індульгенцій, що в свою чергу стало початком Реформації в західному християнстві.

Ця подія привела до відкриття Біблії для широких мас, переосмислення християнського віровчення і до появи протестантизму, розколу церкви на євангелічну і католицьку гілки.

Зараз в світі кільк ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 660 | Додав: Tanechka | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)


Історія будь-якої держави нараховує багато воєн, в яких вона або оборонялася, або вела наступальну тактику. Але війни, які припали на частку Кіпру, все-таки стоять окремо. Цьому маленького острова природою судилося стати перетинанням морських шляхів, «сполучною ланкою» між Європою, Близьким Сходом і Африкою. Це одночасно як допомагало йому, так і створювало проблеми. Кіпр став «ласим шматком» для багатьох ...

Друга світова війна не обійшла стороною цей острів теж. У 1939-му в Єгипет відправилося близько 250 добровольців з метою проходження спеціальної практики по водінню військової транспортної техніки. Фашистська Італія бажала бачити Грецію як свого союзника і розташувати на її території свій контингент, а також просила греків надати їм свободу для своїх повітряних маневрів на шляху до Радянського Союзу. Муссол ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 506 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


28 жовтня - це важлива дата в історії Греції, день, коли весь грецький народ сказав «Ні» (грец. Охі) італійської окупації під час Другої Світової Війни.

Історія:

Друга Світова Війна. Гітлер готує напад на балканські країни, здійснити яке було доручено союзнику фашистської Німеччини-Італії, на чолі з Муссоліні. Так, в ніч з 27 на 28 жовтня 1940, італійський посол в Греції з'явився в кабінеті прем'єр-міністра Іоанніса Метаксаса, де передав йому телеграму Муссоліні, в якій зажадав від країни перейти під командування італійського уряду, а так само пропустити їх війська, наступні на Балкани, через свою територію. Але відповідь греків був категоричним: «ОХІ», тобто (НІ).

Цей ультиматум італійського посольства був розцінений урядом Греції як оголошення війни з боку Італії.

Так, 28 ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 1064 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


28 жовтня Чехія святкує свій головне національне свято - День утворення незалежної Чехословацької Республіки (Independence Day in Czech Republic). Раніше цей день називали Днем Республіки.

Після першої світової війни, 28 жовтня 1918 року, Чеським національним комітетом в Празі була проголошена незалежність від Австро-Угорщини (Austro-Hungarian Empire), а також оголошено про об'єднання Чехії та сусідньої Словаччини до Республіки Чехословаччини.

Незважаючи на те, що в листопаді 1989 року в Чехословаччині відбулася, так звана, «Оксамитова революція» (Velvet Revolution), в результаті якої в країні завершилася епоха комуністичного впливу, в Чехословацькій Республіці зростали супер ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 624 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


Міжнародний фестиваль духовної музики та мистецтва в Римі (Festival Internazionale di Musica e Arte Sacra) - це подія справді незвичайне і відоме в усьому світі, яке традиційно проходить у середині осені в італійській столиці.

Рим - прекрасне місто з багатовіковою історією, безліччю пам'ятників архітектури, мистецтва та історії. І фестиваль дозволяє всім бажаючим послухати і насолодитися творами видатних композиторів в урочистій обстановці пишних католицьких базилік Риму і Ватикану.

Свою історію фестиваль духовної музики та мистецтва веде з 2002 року. Він був створений з метою, не тільки познайомити аудиторію і дозволити слухачам заново відкрити для себе великий репертуар кла ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 566 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


26 жовтня православна Греція відзначає день святого Дмитра Солунського (Saint Demetrius Day in Greece). Цей день також шанують в Болгарії та Румунії.

Дмитро Солунський був сином римського проконсула в Салоніках, займав військовий пост - був місцевим воєначальником, в обов'язки якого входило захищати місто від набігів «варварів» і утискати християн. Але так як батьки Дмитра були таємними християнами, воєначальник сам став проповідником християнства, продовжуючи при цьому гідно виконувати свій військовий обов'язок.

За свою християнську діяльність Дмитро був убитий, а його тіло віддали на розтерзання диким звірам. Природно, незабаром він був канонізований, як святий великомучени ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 774 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


26 жовтня австрійці святкують Національний день Австрійської республіки (National Day in Austria). Історія свята пов'язана з виведенням радянських військ з території Австрії.

Окупаційні війська союзників розміщувалися на території Австрії протягом 10 років. У 1943 році на зустрічі в Москві керівники Радянського Союзу, Великобританії і США оголосили про свій намір відновити Австрію як незалежну, суверенну і демократичну державу.

До 1948 року, коли Югославія була виключена з радянського блоку, Москва підтримувала домагання Югославії на прикордонну частина австрійської території. Але в березні 1955 року Кремль змінив свою позицію і запросив австрійський уряд направити делегацію ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 562 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


Чинна Конституція Литовської Республіки прийнята на референдумі 25 жовтня 1992 року. Лише двічі в неї вносилися зміни: Законом від 20 липня 1996 року і Законом від 12 грудня 1996 року.

Литовська Конституція включає 14 глав (154 статті), а також преамбулу і заключний розділ. У структурі Конституції помітно вплив попередніх конституційних актів Литви. Поряд з традиційними для більшості Конституцій главами про парламент, президента, уряді, судовій системі, місцевому самоврядуванні, в Конституції Литви є глава про фінанси і бюджет, яка в Литві вперше з'явилася в Конституції 1922 року.

Привертають увагу й дві, як би «парних», глави: «Людина і Держава» та «Суспільство і Держава». Текст Конституції відрізняє ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 721 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


День святого Рафаїла (Día de San Rafael) святкується 24 жовтня. Цей архангел вважається покровителем Кордови. Городяни шанують його над усіх інших святих - поряд з Дівою Марією.

Зображення архангела Рафаїла зустрічається в Кордові всюди. Його статуя прикрашає високі колони, які можна зустріти в кожному з місць міста, де він створив те чи інше диво. Один з найбільших монументів знаходиться на мосту Гвадялклівір, який веде в Стару Кордову. Його довжина - 225 метрів.

Шанування святого Рафаїла в Кордові - зовсім не формальність. Місцеві жителі дійсно люблять його і вважають своїм покровителем. Підтвердженням цьому служить той факт, що і в наші дні новонароджених хлопчиків найчастіше називають Рафаеля - на ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 596 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


Це національне свято вшанування пам'яті угорського народу, що повстав проти панування СРСР у країні. Крім того, 23 жовтня - День проголошення Угорської республіки (1989 рік).

У 1956 році в Угорській народній республіці почалися хвилювання населення, незадоволеного політичними репресіями та неефективною економічною політикою угорських ставлеників радянського керівництва. Невдоволення, спочатку стримуване страхом перед репресіями, з ініціативи студентів Будапештського політехнічного інституту 23 жовтня 1956 вилилося в масову демонстрацію на вулицях столиці. Протягом дня у демонстрації взяло участь понад 200 тисяч осіб.

Люди вимагали виведення радянських військ з країни; створення нового уряду на чолі з ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 555 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука (Apple Day) - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам і місцевих визначних пам'ятках, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.

Організатори вважають, що День яблука - це святкування і демонстрація різноманіття і багатства природи, а також стимул і знак до того, що ми самі здатні впливати на зміни, що відбуваються навколо. Ідея Дня полягає в тому, що яблуко - це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про яку людина не повинен забувати.

У День яблука можна побачити і спробувати сотні різних сортів яблук, причому, багато хто з наявних сортів не продаютьс ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 677 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)


День Трафальгарській битви (Trafalgar Day) - це святкування перемоги Королівського флоту під командуванням віце-адмірала Гораціо Нельсона (Horatio Nelson, 1758 - 21 жовтня 1805) над об'єднаним флотом Франції та Іспанії в Трафальгарській битві, що стався 21 жовтня 1805.

Флот 47-річного Нельсона дав рішучу відсіч французько-іспанському флоту, не допустивши вторгнення Франції до Британії. Сам лорд Нельсон склав у битві свою голову.

Освіта Військово-морської ліги в 1894 році у великій мірі стимулювало рух на захист визнання заслуг та спадщини Нельсона, і в зв'язку з цим 21 жовтня 1896 на Трафальгарській площі відбулося перше грандіозне святкування на честь перемоги у Трафальгарській битві. Потім, в кінці 19 і початку 20 століття, подія широко відзначалося парадами, званими вечерями й іншими урочистими заходами на більшій частині ... Читати далі »
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 598 | Додав: Tanechka | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)