Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Неділя
28.04.2024
20:07

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 30 » Конференція «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини»
20:23
Конференція «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини»

28-29 березня в місті Києві відбулася конференція «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини» у рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA»,  на яку була запрошена Дєрусова Ірина Юріївна, керівник євроклуба та кіноклубу "Euroworld" Криворізької загальноосітньої школи І-ІІІ ступенів №114.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається щороку впродовж останнього тижня березня в Києві. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України в рамках Мандрівного фестивалю. Цей фестиваль створює можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше й найактуальніше документальне кіно з усього світу, щоб спряти розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності; сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Під час конференції мали змогу  познайомитися з керівниками проекту: Аллою Миколаївною Тютюнник, Ігорем та Генадієм Кофманами, Татьяною Малою  і  всіма тими, хто стояв біля витоків проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA».  Актуальність проекту підтвердили Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно; Андрушко Ігор Васильович, начальник управління соціально-психологічної роботи з засудженими апарату ДПтС України, полковник внутрішньої служби, Топольницький Станіслав від Представництва ЄС в Україні.

Також прослухати лекції «Історія документального кіно: 120 років історії за 60 хвилин. Правда чи правдоподібність?» від Андрія Алферова, кінознавця та продюсера; 

"Права людини, як система ціннісних орієнтирів сучасної демократії" Олександра Войтенко, експерта Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо Права Людини",

а також серію коротких доповідей про досвід кіноклубного руху Docudays UA в Україні від Ігоря Кофмана, регіонального координатора Docudays UA, Олени Куценко, координатора мережі постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA в АР Крим, Марії Ворончук, громадської активістки, координаторки кіноклубу Docudays UA ГО «СІМ», Олега Дуки, начальника Білоцерківського училища професійної підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, а також Олександра Букалова, члена ради правозахисної організації «Донецький Меморіал».

  

На наступний день конференції у учасників була змога опрацьовувати в групах важливі питаннящодо роботи кіноклубів з медіапросвіти. Мені випала чудова можливість попрацювати над темою «Як ефективно використовувати відео в роботі з дитячою аудиторією. Особливості та практичні рекомендації» в групі, яку модерувала Олена Почаєвець, тренерка проектів в сфері міжетнічної толерантності та протидії дискримінації ГО Київського освітнього центру  "Простір толерантності".

І на завершення воркшоп «Співпраця Центрів правової інформації та консультацій та мережі Docu/Клубів» від Бімбірайте Наталі, директорки Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий Простір». 

 

Крім цього в учасників конференції була можливість відвідувати заходи фестивалю: переглянути конкурсні документальні фільми (особливо запам'яталис "Жіноча "Солідарність", "Пісня бійця", "Ще один день в Єгипті", "Десять секунд" тощо), які дійсно змушують глядача руйнувати стереотипи та ілюзії; познайомитися та поспілкуватися з польськими режисерами Мартою Джідо та Пьотром Шьлівовським; помилуватися фотороботами на виставці "Українська мрія" Міхайла Фрідмана;  дізнатися про документальний театр Георгжено і Наталії Ворожбит; відвідувати майстар-клас від Діни Барінової, яка ділиться досвідом Воронезької школи, де вона  викладає документальне кіно для підлітків; майстернюDOC від Сергія Буковського, "Живу бібліотеку" - The living library, а також  інші дискусії, круглі столи, тренінги, правозахисні заходи, презентації проектів тощо.

  

Дуже вдячна організаторам проекту за таку чудову можливість, за гарну атмосферу, за той  цінний досвід, який  отримала, за можливість познайомитися з ціками людьми.

Переглянути фото з заходу

Категорія: Новини нашого Євроклуба | Переглядів: 578 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar