Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Неділя
05.05.2024
07:00

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 2 » 2 березня - Церемонія вручення кінопремії «Оскар»
09:51
2 березня - Церемонія вручення кінопремії «Оскар»
Головна національна кінопремія США і одна з найпрестижніших кінонагород світу - «Оскар» (Oscar) є найстарішою премією в світі в галузі медіа, але до цих пір залишається однією з найбільш значущих нагород у світовому кінематографі. Вона вручається щорічно Американською академією кіномистецтва (Кіноакадемією) на урочистій церемонії, яка традиційно проходить в кінці лютого - початку березня в театрі «Kodak» в Лос-Анджелесі (США). Особливість цієї премії ще й у тому, що на відміну від більшості кінофестивалів, «Оскари» вручаються за результатами загального голосування членів Кіноакадемії, а не за вибором журі. Кандидати на нагородження висуваються колегами по кіноіндустрії, а от володарі премії визначаються таємним голосуванням членів Кіноакадемії, яких станом на 2007 рік було близько 6000 чоловік, розділених на 16 гільдій. І кожна гільдія (до речі, найчисленнішою з них є акторська) голосує по своїй категорії (актори вибирають кращих актрису і актора, сценаристи - кращого сценариста і т.д.). Але для деяких номінацій створюються спеціальні групи голосування поза Кіноакадемії, а всі разом вони голосують тільки по одній категорії - «краща картина». Імена переможців тримаються в секреті до урочистої церемонії вручення «Оскарів».
Свою історію премія веде з 1929 року , хоча свою назву «Оскар » вона офіційно носить з 1939 року , а спочатку називалася « Academy Awards » , і була задумана главою американської кіностудії MGM Луїсом Б.Майером . Він же , ще двома роками раніше , став одним із засновників Американської академії кінематографічних мистецтв і наук ( Academy of Motion Picture Arts and Sciences , AMPAS ) поряд з іншими кінопромисловцями та керівниками голлівудських кіностудій.
Перша церемонія вручення кінопремії цієї Кіноакадемії відбулася 16 травня 1929 року в Лос -Анджелесі в готелі « Рузвельт ». З тих пір правила вручення , голосування та навіть список номінацій постійно змінювалися. Сьогодні церемонія вручення транслюється в десятках країн світу в прямому ефірі , а до 1953 року вона вела мовлення по радіо. Мабуть, єдине , що залишилося незмінним з перших днів існування «Оскара» - позолочена статуетка , яка є головним призом для переможців. Вона виробляється ще з 1929 року і являє собою лицаря з мечем на бобіні з кіноплівкою . П'ять отворів на підставі котушки - це п'ять відділів Кіноакадемії : продюсери , сценаристи , режисери , актори і техніки. Висота статуетки - 34 см , вага - 3,85 кг , її виготовляють з покритого золотом сплаву британія , вона розташовується на постаменті з чорного мармуру. Ідея статуетки належить виконавчому директору компанії MGM Седріку Гіббонс , її втілення - скульптору Джорджу Стенлі. А ось автор самої назви - «Оскар» - достеменно не відомий . Спочатку премія присуджувалася в 12 категоріях, у даний час «Оскар» вручається по 24 основних номінаціях : Кращий фільм року , Найкраща режисура , краща чоловіча та жіноча ролі , Найкращі чоловічий та жіночий ролі другого плану , Найкращий оригінальний сценарій , Кращий сценарій - адаптація , Краща музика , Найкраща пісня , Найкращий монтаж , Найкращі візуальні ефекти , Найкраща робота художника- постановника , Краща операторська робота , Найкращий звук , Кращий дизайн костюмів , Найкращий звуковий монтаж , Найкращий грим , Найкращий фільм іноземною мовою , Найкращі художній та документальний короткометражні фільми , Найкращі анімаційний повнометражний і короткометражний фільми , Кращий документальний повнометражний фільм. Лише 7 номінацій залишилися незмінними з 1929 року , а документальні фільми номінуються на «Оскар » лише з 2001 року. Крім основних , «Оскари» вручаються також і в декількох спеціальних номінаціях.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 527 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar