Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
03.05.2024
11:31

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » 14 жовтня - Фестиваль шоколаду в Перуджі
19:16
14 жовтня - Фестиваль шоколаду в Перуджі

Фестиваль шоколаду в Перуджі (Італія) - найграндіозніший в Європі і один з найбільших у світі свят шоколаду. Він щороку проводиться в жовтні під назвою «Eurochocolate» («Єврошоколад») і триває більше тижня. До речі, у світі День шоколаду відзначають 11 липня.

У італійське місто Перуджа, який став за останні роки своєрідною «солодкою столицею» світу, на кілька днів збираються справжні експерти шоколаду і прості любителі цих ласощів. З кожним роком популярність фестивалю всі зростає - щороку сюди приїжджає близько мільйона гостей і близько двохсот італійських і зарубіжних виробників шоколаду.

Місце проведення «Eurochocolate» обрано не випадково: Перуджа - батьківщина компанії «Perugina» - найбільшого в Італії шоколадного виробника. Знамениті цукерки «Baci» (що перекладається як «поцілунок») зі щасливими побажаннями усередині виробляються саме тут. А організатором фестивалю та його натхненником є ​​Еудженіо Гуардуччі - директор цієї компанії. Ще підлітком він побував у Мюнхені на фестивалі Октоберфест і, будучи ураженим популярністю пивного свята, задумав створити щось подібне в рідному місті. Так народилася ідея шоколадного фестивалю, який вперше був проведений в 1993 році.

В Італії шоколад відомий вже давно. Є свідчення, що ще в 17 столітті в Тоскані було пристосування для його виробництва. Звідти шоколад перекочував в Рим, де відразу припав до смаку батькам Ватикану, які могли вживати його навіть у піст. Але протягом кількох століть ці ласощі було доступно тільки найбагатшим: виробництво було складним, а інгредієнти - дуже дорогими.

Лише на початку 20 століття різке здешевлення какао і цукру зробило шоколад доступним кожному. Заповзятливі італійці швидко оцінили по достоїнству неповторний смак новинки і одними з перших налагодили його промислове виробництво. Тоді шоколад і поширився по всій країні - скрізь стали відкриватися шоколатеріі - першої в цьому досягла успіху Перуджа, що отримала незабаром статус кращого в країні виробника всіх видів шоколаду.

Сьогодні на час проведення фестивалю місто перетворюється на одну величезну цукерню, а вулиці наповнює дражливий запах шоколаду. Епіцентр події розташовується в історичній частині міста, де на весь час свята - яскраві повітряні кулі, клоуни, театралізовані вистави, феєрверки та, звичайно, Його Величність Шоколад! Програма «Eurochocolate» насичена культурними, кулінарними і розважальними заходами.

У місті практично на кожному розі з'являються торговельні намети зі всілякими шоколадними виробами, а в місцевих шоколатеріях відвідувачам пропонуються різні варіації цих ласощів: помадки, шоколадна паста, батончики, гарячий шоколад з коньяком ... Тут же можна придбати різноманітні сорти шоколаду: гіркий і солодкий, молочний і фруктовий, з горіхами, цедрою, м'ятою і перцем, в плитках і пакетиках, а також - взуття, свічки, годинники, болти, портмоне, телефони, різні аксесуари, статуетки і навіть картини, і все це з шоколаду.

Звичайно ж, багато і традиційних італійських продуктів: піца, сири, спагеті, правда, зроблені вони знову ж таки з шоколаду. Все це можна продегустувати, тому туристи зазвичай залишають фестиваль задоволені й вимазані шоколадом з голови до ніг. З нього вирізують статуї, будують замки і взагалі чого з ним тільки не роблять в ці дні. Апогей «шоколадного безумства» - установка на головній міській площі шоколадних статуй, створених з величезних цілісних шматків цих ласощів. Перуджінци виправдали твердження, що шоколаду багато не буває.

Окремо виділяється шоколадна косметика, вироблена на основі какао-бобів: губна помада, духи, мило, піна для ванн, шампуні, бальзами для тіла - і все це користуються широкою популярністю.

Крім святкових гулянь, на фестивалі організовують і десятки серйозних заходів - виставки, лабораторії, уроки кулінарії, лекції з шоколадному майстерності, під час яких можна буде осягнути секрети шоколадоваренія і властивості цього найціннішого продукту.

Професіонали шоколадного бізнесу в ці дні обмінюються думками на семінарах, говорять про насущні проблеми і розвитку індустрії в цілому. Тут можна поділитися власним досвідом, почерпнути щось цікаве від колег або укласти вигідні контракти.

Але головне, чого навчають у Перуджі - як правильно дегустувати шоколад. Потрібно відкусити шматочок від плитки, дати йому розтанути мовою, а потім насолодитися ароматом і смаком. І головне - знати міру.

Солодощі та особливо шоколад - кращий засіб від втоми і стресів. Давні ацтеки знали, що робили, коли називали шоколад «їжею богів». Тому Фестиваль шоколаду в Перуджі по праву вважається одним з найсмачніших в світі і нікого не залишає байдужим.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 506 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar