Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Середа
18.12.2024
03:43
18.12.2024
03:43
Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114
Наш час |
Погода в Європі |
|
Меню сайту |
Категорії розділу | |||||
|
Форма входу |
Пошук |
|
Карта світу |
Календар | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Наші досягнення |
Фоторепортаж |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
Головна » 2011 Листопад 16 » 12 листопада-Фестиваль білих трюфелів
20:40 12 листопада-Фестиваль білих трюфелів | |
Італійське місто Сан-Мініато часто називають «Містом білих трюфелів». Щорічно в листопаді тут проходить традиційне свято, присвячений цим чудовим грибам, - Фестиваль білих трюфелів. Він проходить по суботах і неділях протягом усього листопада, починаючи з другої суботи місяця, залучаючи гурманів з усього світу. Білий трюфель - гордість Італії, а білі трюфелі з цього району називають «Королем їжі» (Tuber Magnatum Pico), їх вважають найціннішими грибами. Саме тут був знайдений найбільший в світі білий трюфель, вага якого склав 2,5 кг. Місцеві гриби славляться не тільки своїми розмірами, а й якістю. Білі трюфелі із Сан-Мініато подають у найкращих ресторанах світу. Вони зустрічаються набагато рідше і володіють набагато глибшим запахом, ніж чорні трюфелі з Франції, і вважаються смачніше французьких, а ціна їх часом перевищує дві тисячі євро за кілограм. Brillat Savarin писав: «Трюфелі роблять жінок ніжними, а чоловіків більш На трюфельному аукціоні можна стати володарем улюбленого гриба за солідну суму ... велелюбними ». Сезон збору цих грибів в Італії припадає на листопад. Білий трюфель недовговічний, він росте на корінні дерев і починає в'янути відразу, як тільки його дістають із землі. Навіть у самих ідеальних умовах він може зберігати свої смакові якості лише 10 днів. Тому справжні гурмани збираються на фестиваль і з нетерпінням чекають появи свіжих грибів в місцевих ресторанах. Тим більше, що саме в цей період придбати або спробувати їх можна за зниженими цінами. До речі, білі трюфелі дуже часто вживають у їжу сирими, попередньо нарізаючи тонкими скибочками. Але існує й безліч страв з цих чудових грибів. У Сан-Мініато до щорічного фестивалю готуються з особливою ретельністю: організовують численні дегустації та майстер-класи, де пояснюють, як слід вибирати і готувати трюфелі, а також влаштовують трюфельний аукціон, на якому будь-який бажаючий може стати власником улюбленого гриба, віддавши солідну суму. А може і сам «пополювати» на трюфелі під керівництвом досвідченого ... А на ярмарку покуштувати страви місцевої кухні із знаменитих грибів «Тріфалау» (мисливця за трюфелями) | |
|
Всього коментарів: 0 | |