Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Середа
24.04.2024
11:11

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 13 » За чисте повітря разом із Європою
17:00
За чисте повітря разом із Європою

Представники шести країн і Євросоюзу зустрілись у Києві, щоб обговорити спільний екологічний проект. Проект має на меті покращити екологічний стан повітря у європейському регіоні. Щоб у Європі стало легше дихати, цією проблемою мають перейматися не лише члени ЄС, а й сусіди, зазначають представники Євросоюзу. Українська сторона, зі свого боку, підтримала ініціативу та готова на співпрацю, запевняють у владі.

Представники України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та Євросоюзу зустрілися вперше, щоб обговорити спільний екологічний проект «Управління якістю повітря у країнах східного регіону Європейського інструменту сусідства та партнерства». Проблема чистого повітря – це не місцеве, а регіональне питання, адже для забруднення немає кордонів, якщо в однієї країні багато шкідливих викидів, то страждають й сусіди, наголошує директор проекту Антоніо де Розе.

«Основна мета проекту – гармонізація правової бази сусідніх країн із європейськими стандартами щодо охорони навколишнього середовища. В першу чергу ми будемо підтримувати місцеві органи влади та інституції, які працюють над захистом навколишнього середовища та будемо проводити навчання і тренінги»,– розповів директор проекту Антоніо де Розе

Бюджет проекту – 7 мільйонів євро. Старт запланований на січень і триватиме 4 роки.

У забрудненому повітрі винна не тільки промисловість

Україна братиме активну участь та планує вводити «зелені» технології у промисловість, запевняє начальник управління державного екологічного моніторингу Міністерства екології та природних ресурсів Дмитро Авєрін.

«Треба зазначити, що у багатьох містах України є порушення норм стану навколишнього середовища, що визначені українським законодавством. Особливо це стосується промислових регіонів – Донецька, Запорізька, Дніпропетровська області. Там багато років експлуатували навколишнє середовища без використання будь-яких екологічних технологій», – зазначив Дмитро Авєрін.

Між тим він запевнив, що у Києві рівень забруднення повітря близький до норми.

Київський еколог Володимир Борейко не погоджується і зазначає, що не можна звинувачувати у забрудненому повітрі виключно промисловість.

«Наприклад, на Вінницьку область – 7 тонн забруднення, на Волинську – 2 тонни, на Дніпропетровську – 31 тонна, а на місто Київ – 347 тонн. До того ж приблизно 80 відсотків – це викиди автотранспорту», – каже еколог.

Щоб дихати чистим повітрям, доведеться змінити життя

Якщо українці хочуть дихати чистим повітрям, то доведеться змінювати своє повсякденне життя, зауважила представник Єврокомісії Лена Нільсен.

«В Україні дуже багато великих машин, які використовують багато бензину, – зазначає вона. – Думаю, вам варто пересісти на менші, економні авто. Вражають величезні затори на дорогах. Взагалі я сама їжджу на роботу на велосипеді, але у вас я не бачу жодного велосипеда».

Цей проект дасть новий поштовх до співробітництва та покращить поінформованість суспільства про екологічні проблеми, впевнені європейці. Лена Нільсен зазначила, що паралельно Євросоюз працює над ще одним проектом – розробляє інформаційну систему про екологічний стан європейських країн, яка буде доступна для усіх бажаючих.
Категорія: Новини України | Переглядів: 1395 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar