Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Субота
20.04.2024
02:49

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 6 » Вітаємо Алісу Гуменюк з перемогою у XVII Міжнародного конкурсу шкільних медіа
14:22
Вітаємо Алісу Гуменюк з перемогою у XVII Міжнародного конкурсу шкільних медіа

Аліса здобула перемогу у номінації  "Кращий матеріал на тему євроінтеграції України (за підтримки Представництва ЄС в Україні)" з  матеріалом «Я – європеєць», яка була надрукована в газеті євроклубу "Euroworld".

Чи вважаєте ви себе європейцем? Питання лише на перший погляд вважається легким. Звісно більшість з вас дали б позитивну відповідь. Та якщо ви думаєте, що для того, щоб стати справжнім європейцем достатньо тільки народитися і проживати на території Європейського континенту, то ви дуже сильно помиляєтесь.  Якщо відкрити толковий словник, то побачимо:  в трактовці слова «європеєць» крім «уродженець і мешканець Європи» є  доволі цікава, хоч і застарілого значення,   фраза «людина західноєвропейської  культури».  На мій погляд, це і є головним значенням, яке повністю  розкриває поняття слова «європеєць».  
Щоб бути європейцем, мало просто народитися на території Європи, європеєць – це певні моральні якості, певний рівень освіти та культури людини.  
Ви колись чули від когось або бачили, що європеєць будь-то німець, француз, англієць або  італієць  міг кинути сміття просто на вулиці, чи палити у громадських місцях? Не думаю або я просто не повірила би вам.  Така поведінка – це прояв неповаги не тільки до оточуючих, до  природи, а й до себе самого. Вам йти цією засміченою вами же вулицею, вам же дихати цим забрудненим повітрям.  Це і є одним з показників справжнього європейця. Хто так чинить просто не може бути європейцем.
Ще одною невід`ємною  якістю «європейця» я вважаю толерантність.  Адже  ми всі різні, кожен зі своїми поглядами, думками, цінностями, і ми повинні поважати один одного, навіть якщо погляди зовсім не співпадають. Відсутність толерантності – це  шлях до постійних конфліктів і суперечностей. Щоб позбутися більшості негативних ситуацій в нашому житті, ми повинні з розумінням та повагою ставитися до інших людей, до людей інших рас, релігій та культур. Не скажу, що це легко, але толерантність – це єдиний шлях до порозуміння, миру та злагоди  в світі.
Наступною ознакою європейця є  самоповага, повага себе як людини, повага своїх  прав, повага до власного народу, до своєї держави.  Треба вміти захищати, але, наголошую,  захищати мирними методами (не порушуючи при цьому чужих прав) свої права, як людини і громадянина, як представника певного народу. 
Патріотизм, ще одна важлива складова справжнього європейця. Всі ми знаємо, що вже більшість країн Європи, якщо точніше то 28 країн, об’єдналися в Європейський союз, але це зовсім не означає, що  вони  тим самим втратять національну особливість і перетворяться на один спільний «європейський» народ. Зовсім, ні! Кожний європейський народ пишається свою нацією, роблять все, щоб  зберегти свою національну унікальність, свою культуру, свою мову, свої традиції. 
Вважаю, що ще одною рисою європейця є  освіченість.  Під цим словом я не маю на увазі нагромадження  певних знань, документ про  отримання вищої освіти, хоча і це дуже добре. Я розглядаю це поняття, як прагнення людини набувати знання, його допитливість. Адже набувати знання  можна різними засобами: читати, спілкуватися з цікавими людьми, подорожувати тощо.  Головне не гальмувати свою освіту, закінчивши певний учбовий заклад, а йти далі назустріч  цікавому різними шляхами та методами, але головне не зупинятися.
І на останок згадаємо про культуру європейця, а вона повинна бути високою. Однією з ознак є ввічливість, це своєрідний показник рівня культури людини. Культурному розвитку людини сприяють і правильно організоване дозвілля. Я вважаю, що кожна людина, враховуючі свої особисті вподобання, може знайти  собі заняття по душі  і тим самим культурно розвиватися:  читати художні твори,  піти з друзями або сім’єю до музею чи то на виставку, концерт,  їздити на екскурсії тощо. 
Проаналізувавши всю цю інформацію я дійшла до висновку, що кожна людина, яка хоче  йти в ритмі сучасності, яка хоче зробити наш світ кращим,   має поставити собі за мету - стати справжнім європейцем! 

 

Ще раз вітаємо! Так тримати!

 

Категорія: Новини нашого Євроклуба | Переглядів: 489 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar