Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Субота
20.04.2024
14:34

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 4 » В. Адамкус: Україні необхідно як мінімум десять років, аби стати повноправним членом ЄС
07:15
В. Адамкус: Україні необхідно як мінімум десять років, аби стати повноправним членом ЄС

Для набуття повноправного членства в ЄС Україні потрібно ще близько десяти років, а відмова від вступу до НАТО зашкодила і процесу євроінтеграції, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» екс-президент Литви Валдас Адамкус.

«Я наголошував під час зустрічей зі своїми співрозмовниками в Україні: не будьте розчаровані, якщо вам не вдасться виконати всі вимоги щодо членства за п’ять років. Зізнаюся щиро — я не вірю, що це можливо. Україні необхідно як мінімум десять років, аби стати повноправним членом ЄС. Якщо ж їй вдасться зробити це за п’ять років — я почну вірити у диво», — підкреслив екс-президент.

При тому, на його думку, реальний зовнішньополітичний курс України на даний момент не є достатньо чітко означеним.

«Європа справді досі не може зрозуміти, куди рухається Україна. Чи вона схиляється більше на Схід, до співробітництва з Росією, яка не входить до ЄС, — чи прямує у напрямку західної спільноти, що структурована в організацію, яку ми наразі називаємо Євросоюзом. Є сумніви і щодо чіткого бачення курсу держави вашим керівництвом. Не думаю, що ми спостерегли якісь іще вияви відданості українського уряду європейському курсу, окрім декларації: «ми хочемо здобути членство в ЄС», — констатував В. Адамкус.

Екс-президент Литви переконаний, що рішення відмовитись від набуття членства в НАТО може зашкодити євроінтеграційним зусиллям України.

«Декларація вашого президента, що Україна не ставить за мету інтеграцію до НАТО, підірвала віру прихильників вашої держави у те, що Україна рухається в євроатлантичному напрямі свідомо і що вона справді хоче стати також рівноправним членом Європейського Союзу. Звісно, НАТО і Європейський Союз — це дві різні структури, але вони дуже тісно взаємопов’язані», — підкреслив В. Адамкус.

Категорія: Новини України | Переглядів: 560 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar