Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Субота
20.04.2024
17:27

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Рубаємо "Вікно в Європу" далі
18:52
Рубаємо "Вікно в Європу" далі

18 років тому Україна заявила про намір інтегруватися у Євросоюз. Тоді ж, у 1994-му, з ЄС був підписаний Договір про партнерство і співпрацю. Тривалий час цей намір залишався на папері, аж поки у 2005 році керівництво країни чітко не заявило: наша стратегічна мета - вступ до ЄС.

Після цього відносини Євросоюзу та України стали розвиватися набагато активніше. Втім, реалізація важливих завдань, які стоять перед нашою країною на шляху до ЄС, залежить від політичної, економічної і соціальної готовності наших громадян "вписатися" у європростір. Щоб цей процес був максимально ефективним, Євросоюз вже майже 20 років ініціює і реалізує в Україні свої проекти у різних галузях – енергетичній, соціальній, аграрній, місцевого самоврядування та інших.

Ще не так давно дізнатися про ці проекти можна було хіба що у спеціалізованих виданнях та на сайті Представництва Євросоюзу в Україні. Іншими словами, інформації про діяльність ЄС було дуже мало. І в уявленні пересічного громадянина цей аспект залишався «невивченою територією».

Представництво ЄС в Україні вирішило заповнити цю прогалину й ініціювало новий проект - "Вікно в Європу". Однойменна програма стартувала на 5-му каналі у травні 2009-го року. Її унікальність полягала у тому, що телеглядачі могли отримувати ексклюзивну та оперативну інформацію про діяльність ЄС в Україні.

Щотижня ведучий Ігор Татарчук разом з командою журналістів розповідав про проекти ЄС, які стартували і реалізуються в нашій країні, про досвід, який отримали завдяки цим проектам українські міста, села та цілі регіони, а також про досвід країн-членів Євросоюзу у вирішенні тих чи інших проблем. Ця інформація мала резонанс: глядачі, яких зацікавила та чи інша тема, телефонували постійно. Наприклад, одним з найбільш інтригуючих питань останніх місяців було - підпише Євросоюз з Україною Договір про Асоціацію чи ні.

Програма «Вікно в Європу» виходить в ефір уже два роки. У грудні її колектив взяв невеликий тайм-аут і пішов на канікули, які наближаються до завершення. З 10 лютого глядачі 5 каналу знову зможуть дивитися улюблену програму.

Її ведучий Ігор Татарчук розповів, яким буде «Вікно в Європу» у новому сезоні.

"Проаналізувавши «плюси» і «мінуси» своєї роботи в минулому році, ми вирішили принципово не змінювати формат. Глядачі, як і раніше, зможуть отримувати інформацію про розвиток відносин ЄС і України з «перших рук», першими дізнаватимуться про нові проекти ЄС, щоб своєчасно подавати заявки для участі у них, а також знайомитися з європейським досвідом. Матеріалами такої тематики ми плануємо наповнювати більшу частину програми. Зокрема, будемо робити акцент на питаннях євроінтеграції і розвитку відносин між ЄС та України в усіх сферах - політичній, економічній, культурній та інших. Як показав досвід, українським глядачам дуже не вистачає подібної інформації, - говорить він. - Адже ми розповідаємо про події, які є однаково близькими як для жителів Європейського Союзу, так і України, події, які відбуваються в Європі, але не без участі нашої країни».

Як і раніше, програма виходитиме в ефір щотижня. Прем'єра - у п'ятницю, о 18:15, повтор у суботу - о 12:15. Тележурнал «Вікно в Європу» - це можливість більше бачити і краще розуміти світ навколо нас!

Ті, хто не встиг подивитися «Вікно в Європу» в ефірі, завжди зможуть знайти матеріали програми на сторінці проекту в Живому Журналі - windowtoeurope.livejournal.com.

Тут можна буде познайомитися і з анонсами майбутніх программ, а також залишити свої коментарі та побажання з приводу висвітлення тих чи інших тем.

Крім цього, щомісяця на сайті інформагентства «Українські новини» друкуватимуться матеріали про проекти Євросоюзу, які працюють в Україні. Таким чином всі зацікавлені у співпраці з ЄС зможуть знайти в них посилання на сайти та контакти менеджерів того чи іншого проекту.

Цей проект "Вікно в Європу" фінансується Європейським Союзом при посередництві Представництва ЄС в Україні.
Категорія: Новини України | Переглядів: 497 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar