Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Вівторок
23.04.2024
17:57

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 13 » МЗС: Україна завершує перший етап роботи щодо безвізового режиму з ЄС
17:11
МЗС: Україна завершує перший етап роботи щодо безвізового режиму з ЄС

Україна в цьому році завершує перший етап роботи з досягнення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу. Про це заявив учора в Донецьку на прес-конференції міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Найголовніше, що ми знаємо і маємо план дій, щоб досягти безвізового режиму з країнами Європейського Союзу. Що це означає? Це означає, що ми погодили цілу низку законодавчих актів, які необхідно прийняти для того, щоб можна було створити нову основу для вирішення, в тому числі, тактичних питань. І ми в цьому році завершуємо цей перший етап законодавчої роботи», - сказав міністр, додавши, що це стосується фактичних питань захисту персональних даних, яких до півтора десятка, і т. д.

Другим етапом К. Грищенко назвав «створення інфраструктури, необхідної для технічного забезпечення прозорості цього процесу і для того, щоб уникнути можливості будь-яких зловживань».

«Це біометричні паспорти, це система зв'язку в режимі реального часу між правоохоронними, прикордонними, митними та іншими структурами, які задіяні в контролі за переміщенням людей між країнами ЄС і України», - сказав міністр.

Він підкреслив, що «цей етап розпочнеться фактично з кінця цього року і залежить від наявності як ресурсів, так і ефективної роботи всіх цих структур разом для досягнення мети».

«Ми вважаємо, що повністю зможемо протягом одного-двох років виконати більшість поставлених завдань. Це в рамках реального і можливого», - запевнив К. Грищенко.

У той же час він зазначив, що в даному питанні існує третій елемент, пов'язаний з політичними процесами, що відбуваються в деяких європейських країнах.

«Є третій елемент, який виходить за рамки самого плану. Це політичні процеси в самих європейських країнах, де існує в деяких з них, я вважаю, нераціональна боязнь у зв'язку з міграційними процесами», - пояснив міністр, але констатував, що серед українців, що виїжджають до Європи, з кожним роком все менше тих, хто порушує візовий режим, і відмовляють в отриманні дозволу на в'їзд буквально кільком відсоткам громадян України, про що свідчить статистика.

«Нам доведеться проводити серйозну роботу, щоб показати те, що є факт. А фактом є тільки те, що кількість відмов зменшується щороку. І є статистика того, скільки людей не порушують візовий режим. Практично у нас зводиться до кількох відсотків число тих, хто дозволяє собі ці порушення, в результаті чого ми маємо такі відмови», - сказав К. Грищенко.

Міністр підкреслив, що результати спостереження за тим, для яких цілей українці використовують візи, свідчать, що для отримання безвізового режиму «немає ніяких політичних і не повинно бути і психологічних причин, щоб найближчим часом, всього через кілька років, ми не вийшли на цей результат».

Уточнюючи, чи впливають якось на введення безвізового режиму політичні процеси, що відбуваються в Україні, К. Грищенко відповів: «Ми не відчуваємо ніякого особливого впливу. Оскільки, в принципі, з самого початку було розуміння того, що головне - це забезпечити мобільність для громадян України так само, як вона забезпечена для громадян Європейського Союзу, якщо вони хочуть подорожувати в нашу державу. Це проголошено усіма і стосується всіх рядових і нерядових громадян».

Нагадаємо, раніше К. Грищенко прогнозував, що Україна зможе отримати безвізовий режим з ЄС через два-три роки.
Категорія: Новини України | Переглядів: 466 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar