Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
25.04.2024
05:35

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками - декларація Кетрін Ештон
18:44
Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками - декларація Кетрін Ештон

Декларація Високого представника ЄС Кетрін Ештон, що виступає від імені всього Європейського Союзу, з приводу проведення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками, 25 листопада 2010 року.

Сьогодні ми відзначаємо Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Користуючись цією можливістю, я хотіла би закликати міжнародну спільноту наполегливіше працювати над усесвітньою боротьбою проти насильства щодо жінок.

Сьогодні насильство над жінками та дівчатами є, напевно, найпоширенішим порушенням прав людини. Щороку його жертвами стають мільйони осіб; воно долає вікові, соціально-економічні, освітні чи географічні межі, зачіпаючи суспільства усіх країн та регіонів світу.

Сексуальне насильство та зґвалтування, що використовується як знаряддя війни, провокують неймовірні страждання та ! послаблюють утвердження миру та економічного розвитку. 10-а річниця Резолюції № 1325 Ради Безпеки ООН є можливістю посилити боротьбу проти сексуального насильства, забезпечити жінок у їхніх правах діяти для відновлення миру та притягнення порушників до відповідальності. Через десять років після ухвалення цієї резолюції ЄС готовий на своєму власному прикладі повести за собою інші країни планети.

Проте проблема насильства над жінками аж ніяк не обмежується територіями збройних конфліктів. Викорінення всіх форм насильства над жінками та дівчатами є пріоритетом для Європейського Союзу. Я закликаю всі країни посилити свою боротьбу проти безкарності, а також захистити жертв насильства і реінтеґрувати їх до суспільного життя. Йдеться про жінок та дівчат, які страждають від шкідливих практик у межах певних традицій, наприклад від ґенітального знівечення, практики вбивства немовлят жіночої статі, пренатального вибору статі [за якого плоди жіночої статі піддаються аборту]. Йде! ться також про жертв домашнього насильства – однієї з найбільш поширених і найменш помітних форм насильства над жінками. ЄС підтримає країни з-поза його меж у боротьбі проти цих явищ.

Створення нової Інституції ООН з ґендерної рівності та прав жінок – «UN Women» - має допомогти зміцнити здатність міжнародної спільноти протидіяти насильству над жінками. Я з нетерпінням очікую на співпрацю з цією інституцією.

Категорія: Новини ЕС | Переглядів: 695 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar