Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
26.04.2024
04:45

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Герман Ван Ромпей: Повага до демократичних цінностей - засаднича для України
03:56
Герман Ван Ромпей: Повага до демократичних цінностей - засаднича для України


Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей, виступаючи під час спільної прес-конференції разом з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та Президентом України Віктором Януковичем, зауважив, що вже втретє цього року радий вітати українського президента перед представниками ЗМІ. Це, за словами Президента Ради ЄС, свідчить про те, що Україна та ЄС інтенсивно та продуктивно співпрацюють разом, - повідомляє з Брюсселя кореспондент Європейського Простору. 

Незважаючи на те, що ця "книга стосунків” є досить довгою, за словами Германа Ван Ромпея, сьогодні завершено один з найбільш цікавих розділів. Як відзначив Президент Ради ЄС, ключовими показниками успішності самітів є наявність цікавої дискусії та практичних результатів. Сьогодні, на думку Германа Ван Ромпея, є і те, й інше. Так, Президент Ради ЄС презентував План дій щодо введення безвізового режиму для короткострокових поїздок між Україною та ЄС, а також підписаний Протокол до Угоди про партнерство та співробітництво, про доступ України до програм Європейського Союзу.

Окрім того, як відзначив Герман Ван Ромпей, сторони наголосили на важливості переговорів щодо Угоди про асоціацію, які наразі проходять, а також відданість ідеї запровадження глибокої всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Як підкреслив Президент Ради ЄС, наступний рік є надзвичайно важливим для відносин України та ЄС, адже сторонам необхідно виконати 3 важливих завдання - необхідно завершити переговори щодо Угоди про асоціацію. Так, зокрема, як зауважив, Герман Ван Ромпей, сьогодні Україна переживає період політичної стабільності, коли міцна співпраця між урядом та президентом може сприяти поступу України у здійсненні реформ. Окрім того, як зауважив Президент Ради міністрів ЄС, сторони також обговорили та підкреслили ключове значення верховенства права, поваги до прав людини, свободи ЗМІ та свободи зібрань.

На думку Германа Ван Ромпея, повага до цих принципів є засадничою для розвитку України як конкурентного динамічного суспільства. Окрім того, підкреслив Президент Ради ЄС, Угода про асоціацію включає не лише економічну складову. Ще одним пріоритетом для України є проведення конституційної реформи, здійснювати яку необхідно, проводячи консультації з Венеціанською комісією. Останнім питання є необхідність проведення економічних реформ та повернення до економічного зростання. За словами Германа Ван Ромпея, ЄС готовий допомагати Україні не лише консультаціями, але й фінансовими ресурсами.

Категорія: Новини ЕС | Переглядів: 476 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar