Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Субота
20.04.2024
09:58

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 26 » Євросоюз в інтернет-торгівлі «пасе задніх», але хоче поліпшитися
21:25
Євросоюз в інтернет-торгівлі «пасе задніх», але хоче поліпшитися

Європейська комісія хоче привчити європейців «ходити» до інтернет-крамниць. Країни старого континенту істотно відстають від, скажімо, Японії чи Сполучених Штатів у освоєнні цього новітнього способу купівлі та продажу. З огляду на це виконавча установа співдружності 27 європейських держав вирішила протягом наступних трьох років подвоїти обсяги інтернет-комерції. Для цього створено спеціальну «дорожню карту», яку щойно оприлюднили у Брюсселі.

Наскільки часто використовується комп’ютер для закупівлі продуктів харчування, побутової техніки, чи, скажімо, придбання путівки на гірськолижний курорт?

Згідно з опитуваннями серед споживачів, тільки один європеєць із трьох сьогодні зважується на купівлю чогось через інтернет.

Якщо у деяких країнах світу торгівля через мережу стала звичним і навіть буденним явищем, то у межах Євросоюзу вона загалом становить лише три з половиною відсотки від усієї комерції.

З огляду на значне відставання від інших розвинених держав Єврокомісія сконцентрувалася на пошуках відповіді на питання, як зробити он-лайн розрахунки простішими, прозорішими та надійнішими. Від цього виграли б і споживачі, і компанії-виробники та постачальники, і ті, що займаються збутом продукції.

Європа спізнюється через неузгодженість законів

Комісар ЄС із питань внутрішнього ринку і послуг Мішель Барньє нарікає на значне відставання Європи від Америки та інших держав.

«Ми повинні усунути всі форми дискримінації, розвинути справедливу конкуренцію та полегшити долю споживачів, – зауважує він. – Прогрес (інтернет-торгівлі) у деяких країнах неймовірний, так само, як ініціативи, до яких вдаються, скажімо, великі підприємства Сполучених Штатів чи інших держав. Натомість, коли глянути на розрахунки, наприклад, за допомогою мобільного інтернету, то бачимо, наскільки Євросоюз спізнюється».

Монік Ґоєнс, генеральний директор Європейської організації захисту споживачів, каже що одна з найчастіших проблем купівлі чи продажу товарів різних держав Євросоюзу через інтернет – неузгодженість законів.

«У торгівлі через інтернет важливо те, що існує ризик так званого транскордонного контракту. Йдеться про випадки, коли можуть бути застосовані закони різних держав, тож наперед не відомо, який саме закон буде захищати права споживача».

Вона додає, що слід створити суворішу систему покарань «брудної комерційної практики торгівлі через інтернет». Причому це має стосуватися і тих схем та оборудок, які вже існують, і тих, що тільки починають з’являтися.

Євродепутат від Німеччини Евеліне Ґебгардт, яка займається проблемами організації інтернет-комерції у державах співдружності, каже, що «є деякі труднощі у пошуку відповідної гармонізації (правил торгівлі), бо громадяни різних країн мають свої традиції та звички, і ми змушені їх поважати».

До онлайн-крамниць частіше «йдуть» британці та німці

Єврокомісар із питань цифрових технологій Неллі Крус тим часом уже визначила, що саме слід змінити, щоб інтернет-торгівля в об’єднаній Європі запрацювала на повну силу: насамперед, доставку товару, купленого онлайн. Особливо це стосується транскордонних закупівель, де ця послуга нерідко доволі дорога та погано адаптована до потреб споживачів.

Наступне – невідповідність товару тому, що було запропоноване в інтернет-магазині. Нарешті, вже не раз згаданий недолік: слід поліпшити нинішню систему електронних розрахунків.

Загалом фахівці кажуть, що звичка вмикати комп’ютер, коли є потреба щось придбати, у Західній Європі найпоширеніша серед британців. Друге місце посідають німці, які також відкритіші за інших європейців щодо застосування нових технологій у повсякденному житті.
Категорія: Новини ЕС | Переглядів: 547 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar