Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
28.03.2024
10:23

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Європейський і Всесвітній день проти смертної кари: ЄС підтверджує свою рішучість боротися за її скасування в усьому світі
16:16
Європейський і Всесвітній день проти смертної кари: ЄС підтверджує свою рішучість боротися за її скасування в усьому світі

Сьогодні відзначається Всесвітній і Європейський день проти смертної кари. Європейський Союз виступає проти застосування цього покарання – незалежно від ситуацій чи обставин. Її скасування в усьому світі – одна з цілей політики ЄС у сфері прав людини.

Кетрін Ештон, Високий представник ЄС у справах зовнішніх відносин і безпекової політики та Віце-президент Європейської Комісії, зауважила: «Смертна кара – жорстоке, нелюдське та незворотне діяння, що грубо порушує засадниче право людини на життя та гідність. Винесення будь-якого неправомірного судового рішення – від якого не застрахована жодна судова система – несе страшну та незворотну втрату людського життя. Смертна кара не може ані скасувати злочину, за скоєння якого вона покликана карати, ані пом’якшити втрат, що їх понесла жертва. Вона має відійти у минуле, як його пережиток».

Європейський Союз постійно підтверджує свою незгоду зі смертною карою; він вдається до численних дипломатичних інструментів, що є в його розпорядженні, – заяв, дипломатичних демаршів, проведення діалогів щодо прав людини зі своїми партнерами, – домагаючись таким чином її скасування в усьому світі. Рух за скасування смертної кари – один з найголовніших пріоритетів, що лежить в основі нещодавно ухваленої Стратегічної рамкової програми та плану дій з прав людини і демократії, а також Європейського інструменту сприяння демократії і правам людини (ЄІДПЛ).

У часи зростання глобальної тенденції за скасування смертної кари, 20 з 58 країн, які досі її використовують, продовжують здійснювати страти зі швидкістю, що викликає серйозне занепокоєння. ЄС закликає країни, в яких смертна кара досі практикується, значно обмежити її застосування та поважати мінімальні стандарти, визнані на міжнародному рівні.

ЄС проводить свої кампанії з підтримки заборони смертної кари на багатосторонніх форумах, наприклад, на рівні Організації об’єднаних націй. Зокрема, Євросоюз зробив свій внесок у резолюцію щодо мораторію на застосування смертної кари, яка була ухвалена під час 67-ої сесії Генеральної асамблеї ООН. ЄС продовжує спонукати усі країни приєднатися до Другого факультативного протоколу до Міжнародного пакту про громадянські та політичні права – найбільш засадничого міжнародного інструменту ООН зі скасування смертної кари.

Окрім того, що ЄС відіграє провідну роль у підтримці зусиль організацій громадянського суспільства зі скасування смертної кари, він також є першим регіональним утворенням, яке ухвалило правила, що забороняють торгівлю товарами, які використовуються для страт (або тортур та жорстокого поводження). У ЄС також заборонено надавати технічну підтримку таким товарам.
Категорія: Новини ЕС | Переглядів: 572 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar