Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
25.04.2024
06:39

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 11 » Для позитивного іміджу України бракує коштів і політичної волі
07:53
Для позитивного іміджу України бракує коштів і політичної волі

Формування іміджу України може коштувати державі до 50 мільйонів доларів на рік. Таку суму назвали під час круглого столу «Перспективи бренду «Україна». Експерти погоджуються, що нині на погіршення іміджу України у світі впливає низький стан дотримання прав людини всередині країни. Також, вважають аналітики, якби Україна таки відмовилася від присутності на церемонії вручення Нобелівської премії миру, ставлення до неї у демократичному світі суттєво погіршилося б.

У деяких країнах, наприклад у Латвії, формуванням іміджу займається спеціальна інституція. В деяких – у Німеччині та Японії – до справи формування позитивного образу держава залучає власників великого бізнесу.

У багатьох країнах світу, розповідають фахівці, на забезпечення міжнародного позитивного іміджу передбачені видатки з бюджету. У США вони сягають півтора мільярда доларів, у Китаї – 6 мільярдів, а в сусідній Росії – 400 мільйонів.

Уряд виділив на імідж України 8 мільйонів гривень

Цього року у держбюджеті України на формування іміджу країни закордоном передбачається витратити 8 мільйонів гривень. Політтехнолог та експерт у сфері стратегічних комунікацій Денис Богуш у коментарі для Радіо Свобода припускає, що така справа мала б коштувати державі від 25 до 50 мільйонів доларів на рік.

Водночас, він не виключає, що позитивний образ країни можна сформувати й без значних державних видатків.

«Проблема України в тому, що, по-перше, є великий бардак у тому, хто займається цією справою. По-друге, нібито виділяються кошти, але куди вони йдуть, невідомо. По-третє, бракує одностайної позиції: наприклад, міністерства не хочуть узгоджувати між собою конкретну позицію, яку б озвучували при виході на міжнародну арену», – каже Денис Богуш.

Україна експлуатує образ жертви – експерт

Учасники обговорення погоджуються, що одним із основних компонентів формування іміджу країни є внутрішня державна політика. До її складових зараховують культурну політику, наприклад, популяризацію національної історії, а також створення сприятливого інвестиційного клімату.

Аналітики також наголошують на тому, що нині образ України у світі є радше негативним, ніж позитивним. За словами президента Європейської асоціації українців Олексія Толкачова, в Європі та Америці Україну сприймають як країну-жертву, однак такий образ, вважає він, вигідний для експлуатації.

«На такому іміджі можна споживати міжнародну допомогу: споживати і ні про що не звітувати», – додає Толкачов.

Суттєво погіршила б імідж України у світі відсутність українських дипломатів під час нагородження лауреата Нобелівської премії миру, китайського дисидента Лю Сяобо.

«Шкоду міжнародному іміджу України завдає, перш за все, відкат у протилежну від демократії сторону, а відмова від участі у церемонії в Осло була б іще одним штрихом», – зазначає у коментарі для Радіо Свобода науковий директор Школи політичної аналітики НаУКМА Олексій Гарань.

9 грудня стало відомо, що в МЗС України таки підтвердили участь у церемонії в Осло першого секретаря посольства України в Норвегії.

Донині достеменно не було відомо, чи братиме Україна участь у церемонії нагородження Нобелівських лауреатів, адже повідомлялося, що посол України в Норвегії прибути на захід не зможе. Водночас, у президентській адміністрації заперечили, що Україна бойкотує церемонію. До таких дій світову спільноту напередодні закликав офіційний Пекін.

Категорія: Новини ЕС | Переглядів: 529 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar