Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
18.04.2024
02:59

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Депутат Європарламенту: Європейці хочуть бачити Україну в Європі
16:27
Депутат Європарламенту: Європейці хочуть бачити Україну в Європі

У Києві презентували телевізійний фільм «Україна в контексті Європи: від минулого до майбутнього», створений литовським режисером за підтримки українсько-литовського фонду імені Шевченка та посольства Литви. Посол Литовської Республіки, що був присутній на прем’єрі, заявив: незважаючи на всі проблеми, Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи. І у стрічці йдеться саме про це.

Режисер і автор фільму «Україна в контексті Європи» Саулюс Новікас говорить, що давно зацікавився загальною історією України та Литви, багато подорожував Україною та спілкувався з її мешканцями. Однак на литовському телебаченні він бачив не завжди те, що насправді тут відбувалося.

«Тому мені захотілося показати Україну у правдивому плані, адже нам треба шукати спільні точки дотику. Дуже правильні слова в фільмі – Європу треба робити тут, в Україні – і я з цим повністю згоден», – зазначив режисер.

Європейці хочуть бачити Україну в Європі – депутат Європарламенту

Фільм був задуманий з метою продемонструвати підтримку українського шляху до Європи. Про це на презентації стрічки сказав посол Литви в Україні Андрюс Кубілюс. І головування Литви в Раді ЄС майбутнього року сприятиме цьому.

«У 2004 році Литва стала членом ЄС та НАТО, і ми ще не забули, що ми робили добре, що, можливо, невдало. І ми ділимося цим досвідом, діють комісії з питань інтеграції в ЄС. Є питання щодо опозиції, чесних вільних виборів, але шлях України в ЄС має продовжуватися, не можна допускати ізоляції – Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи», – сказав посол.

Європейці хочуть бачити Україну в Європі, стверджує депутат Європарламенту від Литви Віктор Успаських.

«Не дивіться на вузькі реакційні кола. Дивлячись на широке коло, для ЄС від вступу України буде немала користь. Адже це країна з великою територією, культурою, хорошими спеціалістами, технологіями. І цими цінностями буде користуватися і Європейський Союз», – зазначив Віктор Успаських.

Про євроінтеграцію України в документальному фільмі говорять колишній президент Литви Валдас Адамкус, Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Президент України (1991–1994 років) Леонід Кравчук та інші.
Категорія: Новини України | Переглядів: 538 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar