Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Вівторок
23.04.2024
17:43

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Д. Ґурчиньскі: Україна потрібна Європі
16:25
Д. Ґурчиньскі: Україна потрібна Європі

14 жовтня в Києві в рамках Другої Школи європейської інтеграції, щорічного проекту Інституту Політичної Освіти та МФ «Відродження», у Посольстві Республіки Польща в Україні відбулася зустріч учасників з Даріушем Ґурчиньскі, радником, заступником Посла Польщі, та радником Броніславом Жешотарським.

Координатор програми „Українська школа європейської інтеграції" Інституту Політичної Освіти Любомир Грицак висловив вдячність посольству Республіки Польща за готовність співпрацювати. Він зауважив, що учасники Другої Школи європейської інтеграції були відібрані з усіх регіонів України на конкурсній основі. За словами Л. Грицака, під час заходів Школи велися активні дискусії щодо таких важливих питань, як місце України в Європі, виклики у відносинах між Україною та Європейським Союзом та інші.

Д. Ґурчиньскі, вітаючи учасників Другої Школи європейської інтеграції, відзначив, що саме завдяки діяльності громадських організацій зростає відповідальність суспільства за укріплення таких цінностей, як свобода слова та верховенство права. Окрім того, як зауважив заступник посла Польщі, саме громадянське суспільство дає змогу продемонструвати різноманітність українських регіонів.

На думку Д. Ґурчиньскі, побудова сильної Європи повинна стати нашою спільною метою. Україна, що є великою державою зі значним економічним та інтелектуальним потенціалом, потрібна Європі, аби йти вперед та "зустрічати ті виклики, які стоять сьогодні перед усім світом".
Говорячи про переваги членства в ЄС для своєї країни, Д. Ґурчиньскі зауважив, що Польща отримала кошти, необхідні для модернізації держави. Найбільше ж допомогла Польщі, за словами заступника Посла, "спільна позиція в суспільстві, що потрібно робити все, аби вступити до Європейського Союзу". Розглядаючи українські реалії, Д. Ґурчиньскі наголосив - потрібен час для реформування країни, особливо такої великої як Україна, регіони якої є досить відмінними за економічним потенціалом, типами виробництва тощо.

Окреслюючи основні співробітництва між Україною та Польщею, Д. Ґурчиньскі акцентував, що ідея необхідності підтримки України на її шляху до ЄС об'єднує усі політичні сили в Польщі. Як зауважив заступник Посла, головування Польщі в Євросоюзі яскраво це демонструє. Водночас, як запевнив дипломат, Україна може розраховувати на підтримку свого сусіда і після завершення головування в Раді ЄС.
Коментуючи питання лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, Д. Ґурчиньскі відзначив, що Україні потрібно "виконати домашнє завдання" - забезпечити ефективне виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Він також повідомив, що протягом найближчого часу будуть створені аутсорсингові центри в регіонах України, проте для тих, хто забажає звернутися до консульства, "його двері будуть відчинені". Д. Ґурчиньскі також повідомив, що цього року за попередніми підрахунками планується видати понад півмільйона польських віз українським громадянам.

Відповідаючи на питання щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, заступник Посла Польщі відзначив, що парафування та підписання документу не є найскладнішим етапом. Натомість, найбільш важливою стане імплементація Угоди, яка і буде "показником успіху".
Категорія: Новини України | Переглядів: 475 | Додав: Женя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar