Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
02.05.2024
00:02

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 13 » 8 березня - Карнавал в Німеччині
11:15
8 березня - Карнавал в Німеччині

У лютому в католицьких регіонах Німеччини проходить карнавал - Fastnacht або Fasching. Карнавали, що проводяться в Мюнхені і Кельні, відомі по всьому світу.

Підготовка до карнавалу, як і все в Німеччині, починається заздалегідь, ще в листопаді. 11 листопада в 11 годині 11 хвилин по всій країні проходять перші збори активістів карнавалу і офіційно оголошується початок 5 пори року - карнавалу. У цей день на вулицях в перший раз можна зустріти людей у ​​карнавальних костюмах.

Існують рукописні свідоцтва про святкування карнавалу в Мюнхені ще в 1295 році. Чому б після нудної зими, коли неможлива практично ніяка робота, не влаштувати собі веселе свято перед тим як почнеться суворий піст, а потім і важкі літні турботи.

Сучасні люди теж потребують невеликій паузі від турбот. Тому Мюнхен, центр культури, науки і політики, на час перетворюється на місце розваг і жартів. Вино, жінки, веселощі - що може бути чудово?!

Карнанальная тиждень починається з відвідин церковної служби в четвер вранці (Weiberfastnacht) - до 12 годин дня - і цим же закінчується в середу в другій половині дня.

Початок карнавалу (Weiberfastnacht) святкують тільки жінки. Вони вбираються у відьом, ярмаркових торговок, чортиць. Чоловіки, зайшовши в цей день в ресторан, ризикують вийти звідти без одягу - так можуть пожартувати розвеселившись не на жарт жінки.

Головним же заходом свята вважається Rosenmontag (у перекладі - несамовитий чудовий понеділок) - карнавальний хід. Воно нагадує демонстрацію: перекривається автомобільний рух і по центральних вулицях міста кілька годин поспіль йдуть і їдуть на прикрашених машинах вбрані клоуни, принцеси, королі, барони, всілякі оркестри, дівчата, незважаючи на погоду, одягнені в короткі карнавальні плаття. Всі співають, кричать вітання, кидають у натовп глядачів конфетті, цукерки, роздають стаканчики з пивом і вином. Закінчується хода на одній з великих площ міста привітаннями учасників та концертом.

На наступний день, у вівторок, у карнавальні костюми вбираються діти, причому, вже з ранку приходять вбрані в школу. Відразу ж після уроків вони підуть по домівках (сучасні маленькі карнавальщікі ходять по магазинах), де їх уже чекають із солодощами і дрібними сувенірами.

У магазинах і булочних в цей день продаються пончики з повидлом «Берлінер», серед яких може зустрітися «щасливий» з гірчицею або монеткою, кому вже як пощастить.

Свято закінчується в середу церковною службою: «Покайтеся і віруйте в Євангеліє». Назва «попеляста середовище» (Aschermittwoch) говорить саме за себе: головний біль з похмілля особливо активних карнавальщіков.

На наступний день, у четвер, починається Fastnacht - суворий піст, який закінчиться через 40-45 днів Великоднем

Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 1578 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar