Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
18.04.2024
19:20

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 13 » 4 листопада - Фестиваль Європейського кіно в Севільї
18:19
4 листопада - Фестиваль Європейського кіно в Севільї

Фестиваль Європейського кіно в Севільї (Sevilla Festival de Cine Europeo) - міжнародний кінофестиваль і важлива подія в європейській кіноіндустрії. Він проходить, починаючи з 2001 року, в іспанському місті Севілья щорічно на початку листопада і триває тиждень.

У програмі фестивалю представлені роботи майстрів кіномистецтва з десятків країн. Причому тут традиційно показують найсвіжіші європейські фільми сезону. У фестивальні дні проходять покази ігрових фільмів - тут і художні картини, і документальне, і короткометражне кіно, а також мультиплікаційні фільми, позаконкурсні покази та посвячення обраному режисерові.

Оцінює заявлені на конкурс картини журі фестивалю, до складу якого входять відомі актори, режисери, діячі культури та мистецтва. Нагородами фестивалю є - Golden Silver Giraldillo (головна нагорода) і Silver Giraldillo (друга за значущістю нагорода), а також - Спецприз журі, Приз EURIMAGES, Приз глядацьких симпатій, Нагорода журі PREXY, Приз молодого жюрі та інші.

Для залучення більшої кількості туристів та їх розваги, паралельно з фестивалем в Севільї проходить кілька великих виставок, присвячених культурі та мистецтву, - Seville Location Expo, виставки EFA, Eurimages і Arte, а також урочисті заходи, присвячені номінаціями Європейської кіноакадемії (European Film Awards) .

Крім того, в 2011 році на Фестивалі Європейського кіно в Севільї в рамках Року Росії в Іспанії планується також провести масштабне кінозаходах «Фестиваль російських фільмів». Дану програму готує російська «Студія Фест-фільм» за дорученням Міністерства культури РФ. До неї увійдуть: художні фільми (причому, як іменитих, так і молодих режисерів), документальні картини, фільми для дітей, ретроспектива одного з відомих російських режисерів, а також цикл художніх фільмів, що представляють історичну фільмографію Росії.

Для відбору фільмів для представлення на фестивалі залучені відомі діячі російського та іспанського кінематографа, а також представники Посольства Росії в Іспанії, Російського Культурно-Наукового центру, уповноважені в даному питанні. Дирекції Фестивалю у Севільї проведе заключний відбір фільмів-учасників. Обидві країни впевнені, що проведення подібних заходів сприяє зміцненню культурних зв'язків та міжнародного співробітництва між Росією та Іспанією, а також просуванню російських фільмів на світовий ринок і розвитку найбільш перспективних і творчих кінематографічних тенденцій.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 519 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar