Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
29.03.2024
07:38

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 15 » 2 жовтня - Фестиваль винограду в Марино
18:42
2 жовтня - Фестиваль винограду в Марино

Фестиваль винограду в Марино (Marino Grape Festival) - знамените осіннє свято, присвячене збору врожаю винограду в Італії. Це яскравий і насичений древніми традиціями свято, один з найстаріших подібних свят урожаю в країні, поєднаний з дегустацією місцевих вин і кращих сортів винограду.

Марино - старовинне місто, недалеко від Риму. Раніше тут розташовувався літній курорт для римської знаті, а місцеві вина здобули чималу популярність вже за часів Римської імперії.

За традицією фестиваль проводиться щорічно, з 1925 року, в першу неділю жовтня. Ініціатором проведення цього фестивалю був поет Леон Чіпреллі. Кожен рік для святкування збору урожаю з 150 тонн винограду готують 3000 літрів місцевого білого вина.

Фестиваль винограду, що став сьогодні виключно світським святом, має релігійну основу. У першу неділю жовтня католицька церква відзначає день Мадонни дель Розаріо або Мадонни Перемоги. Чудотворне зображення Мадонни XII століття, що зберігається в церкві покровителя міста Святого Варнави, оберігає врожай, захищаючи його, на думку місцевих жителів, від граду і дощів.

До речі, Мадонною Перемоги оголосив її Папа Пій V, оскільки саме їй християнський світ був зобов'язаний найважливішою перемогою при Лепанто. У цій морській битві, що сталася 7 жовтня 1571 в Патрасском затоці, де головною дійовою особою був Маркантоніо Колона, об'єднані сили Священної ліги завдали нищівної поразки флоту Османської імперії. Святкування цієї перемоги також є однією з важливих частин фестивалю.

Хоча офіційне відкриття виноградних урочистостей відбувається в неділю, готуватися до нього починають заздалегідь, а перші учасники, вбрані в історичні костюми, з'являються на вулицях Марино вже в четвер і п'ятницю. У суботу проходять богослужіння на честь Мадонни і благословення винограду, а також театральні вистави та концерти.

У день відкриття фестивалю все місто прикрашений виноградними гронами: вони на стінах, підвіконнях і балконах будинків, у вітринах магазинів, на дверях кафе і ресторанів, на парканах і статуях міських фонтанів. Починається Фестиваль винограду з відкриття ярмарку місцевих продуктів і, звичайно, з урочистої меси недільного ранку. Потім релігійна процесія хресним ходом іде віддати подяку Мадонні дель Розаріо - на паланкіні XVII століття з церкви виносять воскову статую Богоматері в пишних барочних одязі.

Днем проходить історичний парад - інсценування тріумфальної ходи та урочистої зустрічі Маркантоніо Колони в місті, а також середньовічний турнір лицарів - в пам'ять 260 солдатів з Марино, які брали участь в битві при Лепанто. Тамбурісти б'ють в барабани, прапороносці жонглюють прапорами, кілька сотень людей, одягнених у старовинні костюми .... З кожним роком свято стає все більш пишним і барвистим.

Потім всі збираються на центральній площі Марино, де відбувається кульмінація всього свята - потік вина, що ллється з фонтану Чотирьох Мавров - символу роду Колона, спорудженого ще в XVII столітті. За традицією, яка існує в італійському містечку от уже багато років, в день святкування фестивалю тут б'є не вода, а справжнє біле Marino DOC з Мальвазія.

Учасники урочистості вибудовуються навколо фонтану, підставляючи, хто келихи і пляшки, а хто і складені ковшиком долоньки. Потім це «чудесне перетворення» відбувається і в інших фонтанах міста, а також відкриваються двері всіх винних льохів, де спробувати вино може будь-хто

Крім участі в дегустації вина та винограду, приватників свята чекають традиційні місцеві закуски - копченості, ковбаси, поркетта - запечена свинина зі спеціями, якою славиться Марино, і свіжий хліб. На десерт обов'язково чамбелли - солодкі булочки круглі або печиво, тісто для яких замішується з вином.

На вулиці в цей час тривають культурні заходи, чималу частину яких займають мов та народні танці. Увечері запалюється святкова ілюмінація, і весела вакханалія триває до глибокої ночі. День закінчується карнавальної процесії на честь Мадонни дель Розаріо, барвистим феєрверком.

Тисячі літрів вина, сотні кілограмів кращих місцевих сортів винограду, п'янка в буквальному і переносному сенсі атмосфера в місті і центральний фонтан, переповнений вином протягом усього дня ... Ізобіліевот назва дії, що відбувається під час Фестивалю винограду в Марино.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 567 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar