Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
26.04.2024
00:56

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 28 » 28 лютого - День народного епосу «Калевала»
17:13
28 лютого - День народного епосу «Калевала»
Одним з найулюбленіших фінами національних свят є 28 лютого - День народного епосу «Калевали» - свято народного карело - фінського епосу і фінської культури . Епос « Калевала » - твір великого народу, зібраний і опублікований в 1835 році фінським літературним діячем, вченим і поетом, лікарем за основною професією, Еліасом Леннротом (Elias Lönnrot, 1802-1884), сягає своїм корінням в глибину століть і навіть тисячоліть. Міфи, що лежать в основі « Калевали», склалися ще у 2-1 тисячоліттях до н.е.
Головний герой «Калевали» - старий песнопевец Вяйнямейнен (Väinämöinen) - герой, який створює магією або видобувний хитрістю човен, рибальську мережу, музичний інструмент кантеле та інші речі; в інших рунах він створює світове дерево - запорука благополуччя світобудови, видобуває в інших світах мудрість для людей, бере участь в засіванні перший ріллі.
Фінський і карельський народи, пишаючись леннротовской «Калевалой», сприймають її як національне надбання, але кожен народ по- своєму. Для фінів - це національний епос, який виконав свою головну роль: пробудження національної самосвідомості , формування нації. Фінляндія в 1917 році стала суверенною державою. І коли виникала небезпека втрати цієї суверенності у двох війнах з Радянським Союзом , « Калевала » знову підтримувала національний дух славним минулим. Фіни довірливі і наївні як діти. Незважаючи на емоційність , вміють мовчати , коли всередині вирує полум'я . Ці народні риси є продовженням того епічного характеру , якими, наприклад , відрізнявся коваль Илмаринен . Коли принесла стільки бід дітям Калев редкозубой стара Лоухи відчула , що « їй нещастя загрожує» , вона обернулася голубком і з'явилася до коваля з доброю звісткою , і той повірив воркування . Щороку проходить « Калевальскій карнавал » у формі вуличного свята -карнавалу . Побувавши на стилізованому Калевальском карнавалі , кожен може долучитися до культури фінів , глибше зрозуміти її особливості і традиції . Кожен гість отримує рідкісну можливість здійснити символічну подорож разом з калевальского героями в саму дивовижну і чарівну пору - пору білих ночей. Це дозволяє подолати мовні , національні та політичні бар'єри , створити єдиний культурний простір під егідою творчості і « Калевали ». У Дні « Калевали » проводять багато літературні , художні , творчі свята . Пішли ті люди , які співали старі руни . Не всі нові руни , на жаль , співзвучні епосу. Але ж це , здається , тільки початок часу , про який сказав , відпливаючи , Вяйнямейнен : «Чекати , шукати мене тут будуть ...».
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 443 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar