Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
19.04.2024
12:41

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 2 » 28 квітня - Фестиваль віскі в Великобританії
11:20
28 квітня - Фестиваль віскі в Великобританії

Одним зі знаменитих фестивалів Шотландії називають фестиваль віскі в Спейсайд (Spirit of Speyside Whisky Festival). У кожної країни є свій національний продукт, своя національна гордість. Шотландці пишаються своїм віскі. З настанням весни, в Шотландії починається пора фестивалів і свят, присвячених віскі. Першим стартує The Spirit of Speyside Whisky Festival. За ним триває Feis Ile - a festival of Malt and Music. І так до вересня, коли починається останній - Autumn Speyside Whisky Festival.

Спейсайд - це місце, де найвища щільність розташування віскокурень у світі. Заводів, які виробляють знаменитий напій там більше 100. Там знаходяться найзнаменитіші Віскокурня - Glenfiddich, Glen Grant, Strathisla ...

Один раз на рік звичайні люди можуть відвідати заводи найпрестижніших виробників віскі. У звичайний час на заводи не допускають сторонніх у свої цехи. Головною і найбільш привабливою частиною фестивалю є дегустація численних сортів і різновидів ароматного напою, у тому числі під керівництвом експертів. У рамках фестивалю можна спробувати найбільш рідкісні і витримані сорти віскі.

Під час фестивалю проходять зустрічі з колекціонерами, які можуть поділитися своїм досвідом, танцювальні програми з національним ухилом. Є історичні екскурси, що розповідають про технологічні процеси, еволюції дизайну пляшок та етикеток. Організовуються візити до музейних гаражі заводів, де зібрані всі зразки оригінальних вантажівок, які доставляють споживачам бажаний продукт. Тим учасникам, в кому віскі починає будити вируючу кров предків - пропонується взяти участь у шотландських спортивних змаганнях: метання колоди або молота.

У програмі фестивалю, вшановуються місцевий еліксир життя, веселі конкурси, прийоми та обіди в Віскокурня, шотландські вечірки з музикою і танцями, спеціальні меню в ресторанах, різні конкурси та змагання, показ мод кілт (шотландських спідниць), відвідування музею Віскі і конкурс на найбільш швидке спорудження бочки, виставки та вечори народної шотландської музики.

У світі існує багато сортів віскі: п'ють американський bourbon, ірландський pure pot still, але прийнято вважати, що даний віскі - шотландське віскі солодове malt.

Історія напою простежується з 12 століття. Авторство всіх віскі світу приписується святому Патріку, ірландському ченцеві, шотландцеві за походженням. У свитках Казначейства Шотландії, що відносяться до 1494 році, була знайдена запис: «Видати вісім боллов солоду брату Джону Карру для виготовлення аквавіта» - такої кількості солоду було б достатньо для того, щоб виготовити близько 1500 пляшок сучасного віскі! Цю дату прийнято вважати майже офіційною датою народження шотландського віскі, бо латинське «aqua vitae» - «вода життя» - по кельтски записувалося як uisge beatha (в Ірландії - uisce beatha). Вимовляти двоскладовою слово було явно ліниво. Поступово від двох слів залишилося тільки uisge, яке трансформувалося в uiskie, а потім - в whisky.

Якість віскі складається з десятків факторів. Солод сушиться в диму, для цього джгут торф'яної вугілля. Велике значення має місце видобутку торфу. Абердинському вугілля дає зовсім інший смак, ніж вугілля острова Скай.

Солод змішується з водою для отримання сусла. Сусло зброджується, брага переганяється, і виходить спиртовий розчин. Розчин витримується в дубових бочках. Якість віскі залежить від різновиду дуба, області його зростання. Самі вишукані сорти заливаються в бочки з під хересу, привезені з Іберійського півострова.

Уряд Великобританії подбало про те, щоб дати визначення цього напою. У 1988 році був прийнятий Закон про шотландське віскі. Шотландське віскі займає близько чверті експорту Туманного Альбіону.

Хоча кожен може пити свій улюблений віскі так, як йому заманеться, тим не менш для того, щоб правильно оцінити напій і підсилити враження від дегустації, необхідно дотримуватися певних правил при виборі келиха і дегустації віскі.

Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 531 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar