Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
18.04.2024
10:07

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 2 » 1 жовтня - День незалежності Республіки Кіпр
14:24
1 жовтня - День незалежності Республіки Кіпр

Це свято на Кіпрі за настроєм можна порівняти з російським Днем Перемоги! День незалежності (Independence Day in Cyprus) - свято, що відзначається всією країною з великою повагою і з не меншим розмахом.

У 1960 році Кіпр отримав довгоочікувану незалежність і став суверенною державою, у чому чималу роль зіграв архієпископ Макаріос, з епохою якого так багато значущого, але й суперечливого зв'язане на Кіпрі.

День незалежності Республіки Кіпр - це державний вихідний, і ще один день, коли родина збирається разом, і запрошуються гості. Приготування до свята розпочинаються з раннього ранку.

Ближче до вечора кафе заповнюються повністю, так як деякі, втомившись від домашніх посиденьок, переходять до розмов за столиком вподобаного ресторанчика.

До речі, доречно буде сказати, що у кіпріотів завжди є свої улюблені місця, яким вони не змінюють. Туди приводять друзів, гостей, радять приходити тільки в це місце, так як воно вважається вже перевіреним і стає «своїм».

Будинки готуються смачні частування. Як правило, ця праця лягає на плечі господині, решта домочадців йдуть на військовий парад, який починається о 11 годині ранку за місцевим часом. На парад завжди приїжджають високопосадовці держави. Парад - унікальна можливість для гостей Кіпру помилуватися на кіпрську армію, військову гордість цієї дивовижної країни.

Парад є настільки важливим видовищем для кіпріотів, що родини не лінуються і з'їжджаються з усієї країни в столицю, Никосию, щоб побачити його на власні очі. Як правило, кіпріоти беруть із собою дітей, бажаючи їм показати, що вони знаходяться під захистом своєї держави. Тим самим не переривається традиційно шанобливе ставлення до своєї країни і пам'ять про всі події, які випали на долю Кіпру.

Після того, як лунають останні звуки святкових фанфар, починаються масові гуляння, які тривають до самого пізнього вечора. У програмі свята завжди присутні театралізовані виступи, вуличні концерти за участю зірок естради та цирку. Всім, хто прийшов чекає смачна їжа, напої і традиційні солодощі.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 447 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar