Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
26.04.2024
23:02

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 28 » 1 березня - День святого Девіда
21:51
1 березня - День святого Девіда
День святого Девіда (Saint David's Day) - покровителя Уельсу - один з важливих свят для жителів Уельсу і святкується як патріотичний і культурний фестиваль Уельсу в усьому світі. Вшановувати святого будуть не тільки валлійці, але і жителі інших країн, предки яких жили в Уельсі. У Нью-Йорку хмарочос Емпайр Стейт Білдінг буде підсвічений в зелено-червоно-білі кольори. Багато пророки говорили, що при народженні святого Девіда йому передрікали багато чудес. 1 березня є днем ​​смерті Девіда. День святого Девіда відзначається як релігійний фестиваль на Протестантської Реформації з 16 сторіччя. У 18 столітті цей день став національним фестивалем Уельсу і є таким донині. Відомості про святого Девіді, церковному діяча другої половини 6 століття, дійшли до наших днів з роботи якогось Рігіфарка, який жив в кінці 11 століття. Як свідчить легенда, за 30 років до народження Девіда до святого Патріку снизошел ангел і повідомив йому, що в Уельсі народиться великий святий.
Батько святого Девіда був князем на ім'я Санд. Мати, яку звали Нон, теж мала дворянське коріння . Існує версія, що вона припадала племінницею королю Артуру . Санд просив руки Нон, йому було відмовлено, але він не зміг стримати свого потягу до дівчини. Згідно з легендою, коли хлопчик народився, небо пронизала блискавка і розбила скелю навпіл. Чернець на ім'я Павлиний був учителем святого Девіда . Монах був сліпий . Девід зцілив ченця, осінивши того хресним знаменням. Павлиний благословив Девіда проповідувати християнську віру на території Британії, просвіщати древніх кельтів. Вважається , що за роки мандрів Девід заснував 12 монастирів. Святий Девід закликав ченців вести скромне життя і старанно працювати. Слава про святого Девіді ще за життя розлетілася по всій Британії . Його хатина стала місцем паломництва. Одна з найвідоміших легенд про святого Девіді розповідає про те, що під час його звернення до пастви земля під його ногами піднялася, утворюючи пагорб. У 640 році між валлійцями під проводом короля Уельсу Кадвалладера ( Cadwallader ) і саксами сталася битва, під час якої святий Девід запропонував валлійцям прикріпити до капелюхів стебла цибулі-порею, щоб відрізнити себе від ворогів. Битва була виграна.
Святий Девід в 1120 році був канонізований римською церквою як первосвященик, звертав в християнство кельтські племена, а цибулю- порей став емблемою слави Уельсу. У цей день всюди видно зображення святого Девіда з голубкою на плечі - символом святого духа. Багато валлійці прикріплюють до одягу національні символи - нарцис або цибулю- порей. У Кардиффі , столиці Уельсу, проходять святкові заходи, а на столах у кожній валлійської сім'ї буває традиційний суп з цибулі-порею - Cawl Cennin. Діти приходять у цей день в школу одягненими в національні костюми. А підлітки зазвичай влаштовують конкурси хорового співу .
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 523 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar