Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Четвер
25.04.2024
17:01

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 17 » 17 березня - День святого Патріка
19:04
17 березня - День святого Патріка

17 березня - день пам'яті покровителя Ірландії, святого Патріка (St. Patrick's Day). Святий Патрік, за переказами, приніс християнство на язичницький острів і вигнав усіх змій. На честь святого Патріка влаштовується парад з піснями і танцями, ірландське пиво ллється рікою. 17 березня - свято не тільки ірландського святого, але й ірландської душі.

Це свято переросло національні кордони і став свого роду міжнародним днем ​​Ірландії. У різних містах світу - у Нью-Йорку, Буенос-Айресі, Мельбурні святкують день святого Патріка. Яскраві ходи, паради і гуляння людей, одягнених у зелене (національний колір Ірландії) помітні всюди, де проживають ірландці. У петлицю в цей день втягають конюшина, символ Ірландії й удачі.

З ім'ям святого Патріка пов'язано безліч легенд, наприклад, про те, що він за допомогою трилистого конюшини пояснював людям поняття Святої Трійці. «Так само, як три листи можуть рости від одного стебла, так і Бог може бути єдиний в трьох особах», - це фраза святого вже стала хрестоматійною.

В Ірландії існує традиція прикріплювати до одягу трилисник, що символізує хрест, колір католицизму, так і символьний колір самої «смарагдової країни». Складний церковний гімн, в якому розповідається про те, що святий Патрік за допомогою трилисника перервав язичницький ритуал, що відбувався в селищі Тара, королівській столиці Ірландії тих часів.

Святий Патрік - один з найбільш шанованих в усьому світі святих. Західна Церква відзначає день його пам'яті 17 березня, у ряді православних Церков його пам'ять вшановується 30 березня по новим стилем (17 березня за старим стилем).

Але у Дня святого Патріка є і язичницькі мотиви. Так, одним з його неодмінних героїв є лепрекони - казкові чоботарі, що володіють захованим горщиком із золотом. Якщо щасливому шукачеві скарбів вдасться зловити лепрекона, то ця істота повинна розповісти людині, де заховані його скарби. Втім, якщо ви раптом зловите башмачника, то пам'ятайте, що повністю вірити йому не слід, - ці чоловічки підступні і пустотлива і легко можуть обдурити довірливого шукача скарбів.

Кажуть, що лепрекони увійшли до святкування Дня святого Патріка зовсім недавно - компаніям, які продають листівки на це свято, був потрібний симпатичний персонаж, який міг би з'явитися на малюнках. А суворий, хоч і добрий, проповідник святий Патрік не зовсім підходив для цієї ролі. На малюнках лепрекони, як правило, одягнені в загострений капелюх і шкіряний фартух.

Традиційно в День святого Патріка влаштовуються паради. На вулиці виходять люди, одягнені в екстравагантні костюми, і також духові оркестри, які не можуть обійтися без знаменитої волинки. Народна поголоска говорить про те, що ця традиція народилася в Ірландії. Нью-Йорк і Бостон оскаржують пальму першості. Ньюйоркці стверджують, що перший парад відбувся у 1762 році саме в їхньому місті. Тоді Ірландія знаходилася під владою англійців, і цілком можливо, що жителі непокірних північноамериканських колоній виражали в такий спосіб свою солідарність з ними

Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 621 | Додав: Vladislav114 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar