Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
19.04.2024
00:00

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 15 » 16 вересня - Міжнародний кінофестиваль в Сан-Себастьяні
06:02
16 вересня - Міжнародний кінофестиваль в Сан-Себастьяні

Міжнародний кінофестиваль в Сан-Себастьяні (Festival Internacional de Cine de Donostia-San Sebastián) є одним з найавторитетніших кінематографічних форумів світу і одним з найбільших культурних подій Іспанії. Він вважається найпрестижнішим в іспаномовному світі конкурсом і четвертим за значимістю в Європі після Канн, Берліна та Венеції.

Вже протягом більш ніж півстоліття, починаючи з 1953 року, МКФ в іспанському місті Сан-Себастьяні проводиться щорічно протягом 9 днів у другій половині вересня, завершуючи сезон великих міжнародних кінофестивалів. Ще тому Сан-Себастьянскій кінофестиваль по праву вважається одним з найстаріших і значущих в Європі.

Виник фестиваль ще за часів франко, і вдень його народження вважається 21 вересня 1953 року. У перший рік свого існування він називався міжнародної Кінонеделя, а вже в 1957 році був зарахований до категорії "важковаговиків", в яку сьогодні, крім нього, входять канський, берлінський і венеціанський фестивалі.

В даний час, згідно з правилами кінофоруму, прем'єра включених до його програми картин проходить у фестивальні дні. Зазвичай у конкурсній програмі буває не більше 20 фільмів (наприклад, в 2010 році їх було 15 - картини з Франції, Китаю, Філіппін, Іспанії, Південній Кореї, Аргентини, Мексики, Японії, Португалії, США). У рамках фестивалю, крім конкурсної програми, також демонструються і інші фільми різних режисерів з різних країн.

Основні події та церемонії МКФ проходять у Палаці конгресів Kursaal, а конкурсні та позаконкурсні картини демонструються в більш ніж 20 кінотеатрах міста. Інтерес глядачів до Сан-Себастьянскому кінофестивалю величезний, щорічно його відвідують близько 100 тисяч чоловік.

Оцінює картини журі фестивалю, до складу якого входять відомі актори, режисери та діячі культури. Головою журі скликання 2010 року був сербський режисер Горан Паскальевіч (у 1990 році він отримав тут премію FIPRESCI за фільм «Час дива», а в 2004 році - спеціальний приз журі за роботу «Сон у зимову ніч»).

Вищими нагородами Сан-Себастьянского кінофестивалю є «Золота раковина» (Golden Shell) і «Срібна раковина» (Silver Shell), які вручаються за кількома номінаціями - «Кращий режисер», «Краща актриса», «Кращий актор», «Краща операторська робота »,« Кращий сценарій ».

Крім головних призів, існує ще кілька престижних премій, у тому числі премія «Доностіа» за внесок у світовий кінематограф (Donostia Lifetime Achievement Award), Премія Міжнародної федерації кінокритиків (Fipresci), Спеціальний приз журі, Приз глядацьких симпатій (TCM Audience Award).

За час існування МКФ в Сан-Себастьяні тут було відкрито чимало імен - таких як Френсіс Форд Коппола (Золота раковина 1969 року за «Людей дощу») і Микита Михалков (Золота раковина 1977 року за «Незакінчену п'єсу для механічного піаніно»). Також тут відбулися європейські прем'єри таких легендарних картин, як «Зоряні війни», «Бетмен» (Тіма Бертона), «Легенда Зорро» (з Антоніо Бандерасом), «Мелінда і Мелінда» (Вуді Алена).

У різні роки тут отримували призи такі відомі діячі кінематографа, як Альфред Хічкок, Одрі Хепберн, Елізабет Тейлор, Стівен Спілберг, Аль Пачіно, Майкл Дуглас, Ентоні Хопкінс, Роберт де Ніро, Бернардо Бертолуччі, Джулія Робертс, Роман Поланскі, Богдан Шлам, Лу Чуан, Франсуа Озон, Крістоф Оноре, Хайм Росалес, Рашид Машараві, Девід Греко і багато інших. Серед наших співвітчизників, крім Микити Михалкова, отримували призи МКФ в Сан-Себастьяні, - Андрій Кончаловський, Еміль Лотяну, Георгій Данелія, Людмила Чурсіна.

Міжнародний кінофестиваль в Сан-Себастьяні - подія справді цікаве. Також він цінується за доброзичливу атмосферу та орієнтацію на пошук нових талантів та імен, а не на виставку вже відбулися зірок. Співвідношення традицій і нового мистецтва - ось головна лінія цього кінофестивалю, одного з впливових кінофорумів Європи.

Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 488 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar