Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Вівторок
23.04.2024
13:05

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 16 » 12 листопада-Фестиваль білих трюфелів
20:40
12 листопада-Фестиваль білих трюфелів

Італійське місто Сан-Мініато часто називають «Містом білих трюфелів». Щорічно в листопаді тут проходить традиційне свято, присвячений цим чудовим грибам, - Фестиваль білих трюфелів. Він проходить по суботах і неділях протягом усього листопада, починаючи з другої суботи місяця, залучаючи гурманів з усього світу.

Білий трюфель - гордість Італії, а білі трюфелі з цього району називають «Королем їжі» (Tuber Magnatum Pico), їх вважають найціннішими грибами. Саме тут був знайдений найбільший в світі білий трюфель, вага якого склав 2,5 кг.

Місцеві гриби славляться не тільки своїми розмірами, а й якістю. Білі трюфелі із Сан-Мініато подають у найкращих ресторанах світу. Вони зустрічаються набагато рідше і володіють набагато глибшим запахом, ніж чорні трюфелі з Франції, і вважаються смачніше французьких, а ціна їх часом перевищує дві тисячі євро за кілограм. Brillat Savarin писав: «Трюфелі роблять жінок ніжними, а чоловіків більш
На трюфельному аукціоні можна стати володарем улюбленого гриба за солідну суму ...

велелюбними ».

Сезон збору цих грибів в Італії припадає на листопад. Білий трюфель недовговічний, він росте на корінні дерев і починає в'янути відразу, як тільки його дістають із землі. Навіть у самих ідеальних умовах він може зберігати свої смакові якості лише 10 днів. Тому справжні гурмани збираються на фестиваль і з нетерпінням чекають появи свіжих грибів в місцевих ресторанах. Тим більше, що саме в цей період придбати або спробувати їх можна за зниженими цінами. До речі, білі трюфелі дуже часто вживають у їжу сирими, попередньо нарізаючи тонкими скибочками. Але існує й безліч страв з цих чудових грибів.

У Сан-Мініато до щорічного фестивалю готуються з особливою ретельністю: організовують численні дегустації та майстер-класи, де пояснюють, як слід вибирати і готувати трюфелі, а також влаштовують трюфельний аукціон, на якому будь-який бажаючий може стати власником улюбленого гриба, віддавши солідну суму. А може і сам «пополювати» на трюфелі під керівництвом досвідченого
... А на ярмарку покуштувати страви місцевої кухні із знаменитих грибів

«Тріфалау» (мисливця за трюфелями)
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 721 | Додав: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar