Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
Вівторок
23.04.2024
11:29

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 13 » 11 жовтня - Фестиваль духовної музики в Римі
13:04
11 жовтня - Фестиваль духовної музики в Римі

Міжнародний фестиваль духовної музики та мистецтва в Римі (Festival Internazionale ді Musica Sacra електронної Arte) - це подія воістину незвичайне і відоме у всьому світі, яке традиційно проходить в середині осені в італійській столиці.

Рим - прекрасне місто з багатовіковою історією, безліччю пам'ятників архітектури, мистецтва та історії. І фестиваль дозволяє всім бажаючим послухати і насолодитися творіннями найбільших композиторів в урочистій обстановці пишних католицьких базилік Риму і Ватикану.

Свою історію фестиваль духовної музики та мистецтва веде з 2002 року. Він був створений з метою, не тільки познайомити аудиторію і дозволити слухачам заново відкрити для себе великий репертуар класичної і церковної музики всіх часів, а також оцінити найважливіші зразки художньої і культурної спадщини, що зберігаються у Ватикані. З кожним роком фестиваль ставав дедалі популярнішим і масштабніше, як серед любителів музики, так і серед професіоналів. Адже в його основі - прекрасний духовно-просвітницький союз світової класики і найкрасивіших священних місць.

Програма фестивалю розділена на дві частини - перша проходить в перебігу декількох днів у жовтні, друга - в листопаді. Традиційно відкривається фестиваль в головному храмі Ватикану - Соборі Святого Петра - урочистою месою і концертом. У наступні дні концерти проходять у багатьох храмах Риму - соборі Святого Іоанна Латеранського, базиліках Святого Климента, Санта Марія Маджоре та інших.

Традиційно у дні фестивалю звучать Глорії, Россіні , Монтеверді , Баха І Брукнера. Твори органної музики Бузоні, Ліста, Букстехуде і Гілью, ораторії Фелікса Мендельсон-Бартольді І інших.

Виконують «сакральні» композиції цих знаменитих композиторів кращі хорових колективи та камерні оркестри з багатьох країн світу. У числі запрошених - Віденський і Лондонським філармонічним оркестром, американський хор «Музиканти з Санкт-Клер», вокальний та духовий ансамбль «Palatia», кафедральні хори Кельна, Зальцбурга, Шпайере ...

Паралельно з музичними грандіозними концертами в римських соборах також проходять різні художні виставки.

На сьогоднішній день однією з головних складових фестивалю є - благодійність. Кошти, виручені в ході проведення фестивалю духовної музики, йдуть на відновлення релігійних і культурних пам'яток і будівель, відновлення дорогоцінних творів релігійного мистецтва.

Об'єднуючи чудову архітектуру, мистецтво і прекрасну духовну музику, фестиваль дозволяє почути чарівні звуки світової класики в пишних базиліках Риму і Ватикану.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 594 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar