Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
29.03.2024
14:45

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 13 » 10 жовтня - Фестиваль світла в Берліні
12:59
10 жовтня - Фестиваль світла в Берліні

Фестиваль світла в Берліні (Свято вогнів) - масштабне світлове дійство, коли історичні та архітектурні пам'ятки міста по ночах служать об'єктами світлових інсталяцій. Він проходить щорічно, починаючи з 2005 року, у другій половині жовтня і триває майже два тижні.

Культурна життям Берліна , як і будь-який інший столиці світу, насичена подіями круглий рік, в незалежності від пори року. Ось і в осінню пору тут проходить багато цікавих подій, одним з яких, безсумнівно, є Фестиваль світла, коли мешканці та гості Берліна можуть у буквальному сенсі побачити місто в абсолютно новому світлі.

Щорічно тисячі туристів прагнуть потрапити на цей фестиваль, а він кожен рік вражає своєю оригінальністю та неповторністю. Мільярди різнокольорових ламп на фасадах історичних будівель і пам'ятників, вогні феєрверків і сотні прожекторів спалахують по вечорах, розганяючи осінній морок над столицею Німеччини і перетворюючи місто в чарівну казку «Запали світло, хай він сяє» -. Спеціально складений гімн фестивалю.

Придумав і організував це дійство бургомістр Берліна Клаус Воверайт. Метою даного заходу була ідея показати, що вночі місто не менш прекрасний, ніж вдень, а ще - як можна зіграти справжню симфонію за допомогою феєрверку, лазера та світла.

Вперше фестиваль пройшов у 2005 році і відразу придбав велику популярність. Сьогодні він має на меті не лише показати Берлін у «вигідному світлі», але й демонструє, яке величезне значення грає освітлення в тому, щоб створити сприятливу атмосферу в сучасному місті, де відбувається постійне зростання урбанізації. А багато городян вважають, що художники і майстри фестивалю відкривають гостям справжнє обличчя їх рідного міста - трохи таємничого і загадкового.

Традиційно в рамках заходу задіяно більше 70 всесвітньо відомих історичних будівель і місць, в тому числі - Бранденбурзькі ворота, Олександрівська площа (Alexandrplatz), телевежа, колона перемоги "Золота Ельза", вулиця Унтер ден Лінден, фасади Берлінського Будинки, Берлінського собору, музею Пергамон , будівлі на Музейному острові, Головного вокзалу, замку Шарлоттенбург, резиденції канцлера, акваріумного комплексу «DomAquaree» та інші.

Багато унікальні ілюмінації й світлові проекції зроблені на високому професійному рівні, а побачити їх може кожен бажаючий, просто прогулюючись по вулицях. Для збільшення комфортабельності пересування під час фестивалю по Берліну курсує автобус «LightLiner», сівши в який, гості зможуть оглянути всі світлові композиції.

Протягом всіх фестивальних вечорів і ночей для жителів і гостей міста крім спеціальних автобусів також працюють річкові трамвайчики, велотаксі і навіть повітряну кулю. Всі ці види транспорту також прикрашені різнобарвною ілюмінацією.

Крім світлових інсталяцій, в програмі фестивалю відбуваються і різноманітні культурні та розважальні заходи, екскурсії та музичні концерти, лазерні шоу та феєрверки. Природно, у ці дні, а точніше вечора і до пізньої ночі будуть відкриті бари, ресторани і навіть музеї.

Завершиться фестиваль нічним марафоном «City Light Run», в рамках якого учасники здійснять 10-кілометровий забіг по центру Берліна. Бранденбурзькі ворота стануть місцем старту і фінішу.

Доброю традицією вже стало проведення виставки фоторобіт, що розповідає про фестивалі в нічному Берліні, через деякий час після заходу. Німці по праву пишаються своїм древнім і гарним містом, багато пережили, але зберіг теплоту і затишок, незважаючи на деяку громіздкість, а фестиваль лише підтверджує це, дозволяючи кожному відкрити для себе новий, досі небачений Берлін.

Фестиваль світла - це ціла симфонія, де замість інструментів використовується світло, лазер і феєрверк. Цей дуже красиве, незвичайне і масштабне дійство подарує море вражень і дорослим, і дітям.
Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 552 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar