Ви увійшли як Гость
Група "Гості"Вітаю Вас Гость
П`ятниця
19.04.2024
16:55

Євроклуб "Euroworld" КЗШ №114   

Наш час
Погода в Європі

Меню сайту
Категорії розділу
Святкуємо та відзначаємо події разом! [290]
Новини ЕС [51]
Новини України [73]
Новини нашого Євроклуба [164]
Наші газети [25]
Форма входу
Пошук
Карта світу
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наші досягнення
Фоторепортаж
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 6 » 10 вересня - Фестиваль «Біла ніч» в Римі
08:19
10 вересня - Фестиваль «Біла ніч» в Римі

«Біла ніч» (La Notte Bianca) - це знаменитий фестиваль, який щорічно проходить в Римі у другі вихідні вересня. Це свого роду «ніч музеїв» в італійській столиці, під час якої багато визначних пам'яток міста відкриті для вільного відвідувань від заходу й до самого світанку. Традиційно свято починається о 20:00 в суботу і завершується о 8:00 в неділю.

Цей фестиваль називають «Білими ночами», хоча насправді справжніх білих ночей в Італії не буває. Але називається він так тому, що цілу ніч туристи і римляни гуляють по італійській столиці, як вдень - розважаються і відпочивають, відвідуючи музеї, картинні галереї, стародавні пам'ятники, театри, кіно, ресторани, парки, церкви, палаци і спортивні заклади.

 Вперше подібне свято влади Риму вирішили організувати в 2003 році (на кшталт «Білої ночі» в Парижі), щоб дати ще одну можливість людям краще пізнати історію Вічного міста, його архітектурне і культурне надбання. Ця ініціатива була сприйнята місцевими жителями з ентузіазмом і запам'яталася їм як одна з найдивовижніших ночей. Уже в перший рік проведення фестивалю в ньому взяли участь більше півтора мільйона осіб, у 2004 році - вже більше двох мільйонів, а в 2005 році по нічних вулицях Рима, незважаючи на дощ, гуляли майже три мільйони людей.

З тих пір «Біла ніч» стала в італійській столиці традиційною. У святі, яке в 2011 році пройде з 10 на 11 вересня, за оцінками римської влади візьмуть участь понад три мільйони городян і туристів.

Десятки театрів, музеїв, кінотеатрів, артгалерей, культурних інститутів і зоопарк будуть відкриті до ранку. У цю ніч працюють навіть бібліотеки і дитячі ігрові майданчики, не кажучи вже про магазини і розважальних закладах. Крім того, тільки в цей час будуть відкриті двері деяких приватних резиденцій, галерей і палаців, зазвичай закритих для широкої публіки, що тільки підігріває інтерес до цього свята.

Крім культурно-історичного освіти всіх бажаючих, на час фестивалю також заплановані сотні різних видовищних і музичних заходів, які проходять по всьому місту. Площі та вулиці історичного центру Риму перетворюються на пішохідну зону з яскравою ілюмінацією. Тут же проходять численні концерти - грають джаз-банди, виступають музиканти, акробати та клоуни. Також туристи зможуть відвідати фотовиставки, відправитися на нічну екскурсію по церквах Риму, а також взяти участь у майстер-класі з сальси або конкурсі читців ...

Все місто занурюється у свято: ресторани та кафе повні відвідувачів, на площах звучить жива музика, всюди з пересувних лотків продають морозиво, солодощі, горіхи, фрукти і напої, повітря просочується ароматом смажених каштанів, які готують на вугіллі, а вся атмосфера наповнюється радістю і піснями. Для ефекту достовірності білих ночей римське небо освітлюється з допомогою феєрверків і світлових шоу.

Щоб туристам і місцевим жителям не довелося турбуватися про те, як дістатися від одного музею до іншого або як потрапити вранці в готель - міський громадський транспорт теж працює всю ніч. На час фестивалю автомобільний рух у місті зупиняється, а автобуси, трамваї і метро, ​​навпаки, циркулюють частіше. Слід зазначити, що багато рейсові автобуси «Білої вночі» перетворюються на пересувні дискотеки, в яких ді-джеї «крутять» популярні танцювальні ритми.

В рамках фестивалю проходять і різні благодійні акції. Велика частина коштів, виручена на них і від інших святкових заходів, йде на розвиток міста, догляд за пам'ятниками і на допомогу бідним верствам населення італійської столиці.

Фестиваль «Біла ніч» в Римі не тільки залучає в місто тисячі іноземних туристів, але і дає унікальну можливість побачити всі визначні пам'ятки італійської столиці разом. Адже Білі ночі раз на рік трапляються навіть у Римі ...

Категорія: Святкуємо та відзначаємо події разом! | Переглядів: 639 | Додав: IrinaYurievna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar